Euro 2024

«Έβγαλε… Μουανί από το μανίκι» του ο Ντεσάν, κέρδισε το Βέλγιο (1-0) και πετάει στην οκτάδα! (video)

«Έβγαλε… Μουανί από το μανίκι» του ο Ντεσάν, κέρδισε το Βέλγιο (1-0) και πετάει στην οκτάδα! (video)

Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς… και τους άξιους και η Γαλλία με «χρυσό» γκολ στο 85’ με πρωταγωνιστή την αλλαγή – έμπνευση του Ντιντιέ Ντεσάν, Κόλο Μουανί παρελαύνει προς την οκτάδα, ξεπερνώντας το εμπόδιο του Βελγίου!

Γάλλοι εναντίον Βέλγων στο μεγάλο παιχνίδι της «φάσης των 16» με το νικητή να κλειδώνει μία θέση στην οκτάδα. Με όλα τους τα όπλα οι Γάλλοι στο αρχικό σχήμα και Εμπαπέ να επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο ως μασκοφόρος, η ομάδα του Ντεσάμπ έδινε το πρώτο δυνατό τεστ απέναντι σε μία ομάδα η οποία με τις εμφανίσεις της στη φάση των ομίλων δεν έθελξε.

«Φλύαρο» το πρώτο διάστημα του παιχνιδιού, με τους Γάλλους να περνούν, όπως αναμενόταν άλλωστε, αρκετό χρόνο με τη μπάλα στα πόδια τους. Οι «τρικολόρ» αναζητούσαν διαδρόμους προς την εστία του Καστέλς, δίχως όμως κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Εμπαπέ και Τουράμ είχαν διαβαστεί καλά από την βελγική άμυνα. Κάπου εκεί, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έδειξαν τα δόντια τους.

Πρώτα, στο 24’ ο Μενιάν απομάκρυνε ενστικτωδώς την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε ενώ τρία λεπτά μετά, το Βέλγιο εκδήλωσε ταχύτατη αντεπίθεση, με εκφραστή τον Γιανίκ Καράσκο, ο οποίος σούταρε αλλά ο Τεό Ερναντέζ τοποθέτησε σωστά το σώμα του και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Η Γαλλία ανέλαβε και πάλι την πρωτοβουλία και είχε ην καλύτερή της στιγμή με την κεφαλιά του Τουράμ που κατέληξε άουτ στο 34’. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως να είναι ιδιαίτερα θεαματικό και με τις δύο ομάδες να δίνουν έμφαση στην διαφύλαξη του μηδέν.

Με την εκκίνηση του δευτέρου μέρους, ο Τσουαμενί επιχείρησε δυνατό σουτ το οποίο κόντραρε στο Φας και κατέληξε σε κόρνερ έπειτα από σωτήρια παρέμβαση του Καστέλς.

Στο 54’ ο Εμπαπέ προκάλεσε αναστάτωση στην άμυνα των «Κόκκινων Διαβόλων» ωστόσο το σουτ που δοκίμασε κατέληξε άουτ. Η Γαλλία έδειχνε πλέον άκρως επιθετικές διαθέσεις.

Στο 61’ ο Τεό Ερναντέζ παρέδωσε σεμινάριο αμυντικής προσήλωσης και ικανότητας, καθώς αφαίρεσε πορτοφόλι, χρήματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία από τον Γιανίκ Καράσκο, ο οποίος δεν πρόλαβε να σηκώσει καν το πόδι του για να σουτάρει! Πραγματικά υπέροχη, η πάσα του Ντε Μπρόινε στο ξεκίνημα της φάσης.

 

Στο 71’ ήταν η σειρά του Λουκάκου και του Βελγίου να απειλήσει με τον Μενιάν να απομακρύνει σταθερά. Επόμενη μεγάλη στιγμή για τους Γάλλους και τον Σαλιμπά, ο οποίος από πλεονεκτική θέση αστόχησε. Nτοκού και Ντε Μπρόινε συνδυάστηκαν άψογα με τον μετρονόμο της Σίτι να εκτελεί και τον Μενιάν να αντιδρά και πάλι σωστά.

Πραγματικός «κέρβερος» ο Γάλλος κίπερ.

Και κάπου εκεί, η κλάση της Γαλλίας και η έμπνευση του Ντεσάν να φέρει τον Κόλο Μουανί στον αγωνιστικό χώρο δικαιώθηκε. Ο φορ της Παρί έπειτα από όμορφη κυκλοφορία της μπάλας νίκησε τον Καστέλς στο 85’με την μπάλα να έχει βρει ωστόσο στον μεγάλο άτυχο Γιαν Βερτόνχεν και να «ξεγελά» τον Βέλγο κίπερ. 


Όπως και να έχει ωστόσο και παρά το γεγονός πως το γκολ χρεώθηκε ως αυτογκόλ (το 10ο σε αυτή τη διοργάνωση), ο στόχος επετεύχθη. Η Γαλλία πήρε αυτό που έψαχνε και αυτό που με βάση την εικόνα της άξιζε από το παιχνίδι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης