Euro 2024

«Το παραμύθι της Γεωργίας βρήκε τον δράκο του»: Με ανατροπή (4-1) η… απόλυτη Ισπανία συνεχίζει ακάθεκτη για τον τίτλο (video)

«Το παραμύθι της Γεωργίας βρήκε τον δράκο του»: Με ανατροπή (4-1) η… απόλυτη Ισπανία συνεχίζει ακάθεκτη για τον τίτλο (video)

Η «ψυχωμένη» Γεωργία κατάφερε να βρει τον τρόπο να πάρει κεφάλι στο σκορ. Όμως η Ισπανία δεν είχε σκοπό να κάτσει με σταυρωμένα τα… χέρια της. Με ανατροπή η «φούρια ρόχα» συνεχίζει μόνο με νίκες στο EURO 2024 και έχει το «βλέμμα» της στην κούπα (30/06, 4-1).

Η Ισπανία δείχνει αποφασισμένη να πάει μέχρι τέλους στο φετινό EURO. Οι Γεωργιανοί έδωσαν σκληρές «μάχες» μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η «φούρια ρόχα» έβγαλε αντίδραση πρωταθλητή και με ολική ανατροπή πέρασε με σχετική άνεση στα προημιτελικά της διοργάνωσης (30/06, 4-1).

Με τη συμπλήρωση των 10 λεπτών στην αναμέτρηση, η Ισπανία έφτασε κοντά στο γκολ με τον Καρβαχάλ. Ο αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης πετάχτηκε μόνος του στο πρώτο δοκάρι και επιχείρησε να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά ο Μαμαρντασβίλι απέκρουσε εντυπωσιακά.

Με μία πολύ γρήγορ αντεπίθεση οι Γεωργιανοί ανοίχτηκαν στον χώρο. Ο Κακαμπάτζε έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Λε Νορμάντ να «παγώνει» και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 18ο λεπτό.


Ο Ρουίθ στο 22’ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα από πλευράς Ισπανίας, όμως ο «κέρβερος» των Γεωργιανών, ήταν και πάλι εκεί.

Ο Ρόδρι πήρε την μπάλα στις «παρυφές» της μεγάλης περιοχής και με ένα άψογο σουτ, έγραψε με υπέροχο τρόπο το 1-1, στο 39ο λεπτό.


Ο Κβαρατσχέλια είδε τον Σιμόν να είναι εκτός θέσης και δοκίμασε από το κέντρο του γηπέδου να τον νικήσει, με την μπάλα να περνάει για λίγο άουτ, στο 48ο λεπτό.

Υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Γιαμάλ στο 50’, με την μπάλα να σταματά πάνω στον Μαμαρντασβίλι.

Η φάση συνεχίστηκε και μερικά δευτερόλεπτα μετά, ο Γιαμάλ με μία «συστημένη» σέντρα βρήκε το κεφάλι του Ρουίθ και αυτός έγραψε το 2-1, με τον Μαμαρντασβίλι να μην μπορεί να αντιδράσει έγκαιρα.


Το παιχνίδι «κλείδωσε» η Ισπανία με ένα γκολ… όνειρο του Γουίλιαμς. Ο νεαρός εξτρέμ της Μπιλμπάο «ζάλισε» τον προσωπικό τους αντίπαλο και «εκτέλεσε» ιδανικά στο 75’ για το 3-1.


Ο Όλμο έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα και με μία υπέροχη ατομική ενέργεια στο 83ο λεπτό, ξεμαρκαρίστηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και έγραψε το τελικό 4-1.



Η συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ισπανία (Ντε Λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Πέδρι, Ρόδρι, Ρουίθ, Γιαμάλ, Μοράτα, Γουίλιαμς.

Γεωργία (Γουίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Γκβελεσιάνι, Κάσια, Ντβάλι, Λοχοσβίλι, Κιτεϊσβίλι, Κοτσορασβίλι, Τσακβετάντζε, Μικαουτάντζε, Κβαρατσχέλια.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης