Euro 2024

Το έκαναν ξανά οι Άγγλοι: Ανατρέπουν σκορ σε τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι που δέχτηκαν το πρώτο γκολ!

Το έκαναν ξανά οι Άγγλοι: Ανατρέπουν σκορ σε τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι που δέχτηκαν το πρώτο γκολ!

Μπορεί η Αγγλία να βρέθηκε για τα καλά με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στη Σλοβακία για την φάση των «16» του EURO 2024, αλλά η ιστορία έχει δείξει ότι μπορούν και υπερπηδούν τέτοιου είδους εμπόδια!

Τι και αν ήταν το πρώτο σουτ στην εστία για τους Άγγλους, αυτό το θεαματικό «ψαλιδάκι» του Τζουντ Μπέλιγχαμ στις καθυστερήσεις, ήταν όμως αρκετό για να στείλει το ματς στην παράταση. Εκεί, με συνοπτικές διαδικασίες, έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό και επικράτησαν με το τελικό 2-1.

Τα «τρία λιοντάρια» ωστόσο, ξέρουν πως είναι να βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση. Άλλωστε, ήταν η τέταρτη συνεχόμενη φορά σε EURO, που δέχονται το πρώτο γκολ του παιχνιδιού, ανατρέποντας όμως εν τέλει το σκορ. Η μόνη ομάδα που το έχει κάνει περισσότερες φορές είναι οι Γάλλοι με πέντε.

Ξεκινώντας από το πιο πρόσφατο, πρέπει να ταξιδέψουμε στις 7 Ιουλίου 2021 και στο ΓουέμπλεΪ. Αντίπαλος η Δανία για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Σάουθγκέιτ είδε τους αντιπάλους της να προηγούνται στο 30ο λεπτό με γκολ του Ντάμσγκαρντ. Παρόλα αυτά, η ισοφάριση θα έρθει από αυτογκόλ του Κίερ και για την πολυπόθητη νίκη χρειάστηκε να (ξανά)σκοράρει στην παράταση ο Χάρι Κέιν.

Στο EURO 2016 και πιο συγκεκριμένα στις 16 Ιουνίου, κόντρα στην Ουαλία για την φάση των ομίλων, οι Άγγλοι βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 στο πρώτο ημίχρονο χάρη σε γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ.

Τον «γόρδιο δεσμό» έλυσαν, αρχικά ο Τζέιμι Βάρντι στο 56ο λεπτό και εν συνεχεία ο Ντάνιελ Στάριτζ στις καθυστερήσεις συμβάλλοντας σε άλλο ένα ματς της Αγγλίας χωρίς… καθόλου άγχος.

Στις 21 Ιουνίου 2004 και πάλι για την φάση των ομίλων, ήταν η Κροατία αυτή που γεύτηκε την προσωρινή χαρά του να προηγηθεί κόντρα στα «τρία λιοντάρια», με γκολ του Νίκο Κόβατς στο 5’. Η απάντηση ήταν… τριπλή με τους Πολ Σκόουλς (40’) και Γουέιν Ρούνεϊ (45'+1, 68') να το «γυρνάνε» και αργότερα Ίγκορ Τούντορ για Κροατία και Φρανκ Λάμπαρντ για Αγγλία απλά να γράφουν το τελικό 4-2

Μπορεί να μην φημίζονται για τις επιτυχίες τους στο EURO, αλλά δείχνουν να ξέρουν πώς να ανταπεξέρχονται σε μη ευνοϊκές συνθήκες και να ανατρέπουν το παιχνίδι!

Γιάννης Παππάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης