Euro 2024

Χάβερτς – Μουσιάλα «χόρεψαν και στη βροχή» (2-0 τη Δανία) και έστειλαν τη Γερμανία στην οκτάδα! (video)

Χάβερτς – Μουσιάλα «χόρεψαν και στη βροχή» (2-0 τη Δανία) και έστειλαν τη Γερμανία στην οκτάδα! (video)

Σε ένα παιχνίδι που έκρυβε παγίδες, η Γερμανία έπαιξε όσο χρειάστηκε για να κάμψει την αντίσταση της Δανίας (2-0), έχοντας τους ΧάβερτςΜουσιάλα σε μεγάλη μέρα! Μεγάλη διακοπή εξαιτίας χαλαζόπτωσης στο Βεστφάλεν.

Η ώρα της οικοδέσποινας έφτασε. Απέναντι σε έναν άκρως υπολογίσιμο αντίπαλο, ο οποίος στο προηγούμενο τουρνουά έφτασε έως την τετράδα, οι Γερμανοί γνώριζαν εξ’ αρχής πως η Δανία δεν θα έπρεπε να υποτιμηθεί.

Το ξεκίνημα των «παντσερ» ήταν τρομακτικό με τους Γερμανούς να σημειώνουν γκολ με τον Σλότερμπεκ στο 4’ το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε, καθώς είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ. Στο 10’ ο Χάβερτς απείλησε τον Σμάιχελ, ο οποίος απέκρουσε με δυσκολία, αλλά σωτήρια.

Σταδιακά, η Δανία πήρε μπάλες και έφτασε στην πρώτη, κάτι σαν τελική της, στο 21ο λεπτό με τον Ρούντιγκερ να σώζει τον Νόιερ από το σουτ που εξαπέλυσε ο Κρίστιαν Έρικσεν.

Στο 35’ εξαιτίας μιας πολύ έντονης χαλαζόπτωσης το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να καθαρίσει ο ουρανός με τους παίκτες των ομάδων να επανέρχονται με αρκετή καθυστέρηση στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Σμάιχελ ήταν πάλι εκεί στο 37’ με τους Χάβερτς και Σλότερμπεκ να μην μπορούν να νικήσουν τον Δανό σε δύο περιπτώσεις. Ο Νίκο Σλότερμπεκ λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος στο 42’ όταν έπειτα από δικό του παιδικό λάθος, ο Χόιλουντ έκλεψε αλλά το σουτ που δοκίμασε κατέληξε άουτ.

Ξανά ο Χόιλουντ στο 45’ βρέθηκε κατά πρόσωπο με τον Μάνουελ Νόιερ, ωστόσο δεν πρόλαβε να τσιμπήσει τη μπάλα από τον Γερμανό κίπερ.

H επανεκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου έφερε ένα γκολ για τους Δανούς στο 49’ το οποίο, όπως συνέβη και με του Γερμανούς, και τώρα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Όμως στην αμέσως επόμενη καλή στιγμή, η Γερμανία βρήκε το γκολ που αναζητούσε εναγωνίως. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε μία απερισκεψία του Άντερσεν στο 51’ ο οποίος έκανε χέρι, με την παράβαση να καταλογίζεται έπειτα από πρόσκληση του Όλιβερ από το VAR.

 

Ο Χάβερτς δεν «λάθεψε» και στο 53’ έβαλε μπροστά τη Γερμανία. Αυτό ήταν ένα καθοριστικό σημείο για την έκβαση της αναμέτρησης, καθώς το ηθικό των Γερμανών αναπτερώθηκε και στο 59’ με δράστη… τον συνήθη ύποπτο Χάβερτς είχαν τεράστια στιγμή για το 2-0.


Ό,τι όμως δεν ήρθε στο 59’ συνέβη στο 68’ με τον Τζαμάλ Μουσιάλα να εκμεταλλεύεται μία υπέροχη 30αρα μπαλιά του Νίκο Σλότερμπεκ και να πλασάρει με επιτυχία τον Κάσπερ Σμάιχελ, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις κερκίδες του Βεστφάλεν. Είχε προηγηθεί μία καλή στιγμή με τον Χόιλουντ στο 66’ ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ το οποίο όμως πήγε πάνω στον Νόιερ.

Στη συνέχεια επήλθε χαλάρωση με τους δύο μονομάχους να δείχνουν πως έχουν αποδεχτεί την έκβαση της αναμέτρησης και τους Δανούς να εκμεταλλεύονται την φυσιολογική καθίζηση των Γερμανών. Ο Νάγκελσμαν έκανε αλλαγές και συντήρηση ενόψει των προημιτελικών, με τον Χάβερτς να εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα σε όλες τις φάσεις και να είναι ο άνθρωπος που απασχολεί περισσότερο από κάθε άλλον την άμυνα της σκανδιναβικής ομάδας.

Το τέλος, δεν επεφύλασσε κάτι άλλο με εξαίρεση ένα γκολ του Φλόριαν Βιρτς το οποίο ακυρώθηκε ως οφ σάιντ και μία ακόμη μεγάλη στιγμή του Χάβερτς την οποία αντιμετώπισε επιτυχώς ο Κάσπερ Σμάιχελ.


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης