Euro 2024

Η Ελβετία «πάτησε» την Ιταλία (2-0) και είναι δίκαια στους «8» του EURO 2024! (video)

Η Ελβετία «πάτησε» την Ιταλία (2-0) και είναι δίκαια στους «8» του EURO 2024! (video)

Κυρίαρχη, εξαιρετική, ώριμη και νικήτρια. Εκπληκτική η Ελβετία απέναντι στην Ιταλία, προκρίθηκε απολύτως δίκαια στα προημιτελικά του EURO 2024, επικρατώντας με 2-0. Ματς – έπος από τον Γκρανίτ Τσάκα, γκολ και ασίστ ο Βάργκας, επόμενη αντίπαλος η Αγγλία ή η Σλοβακία στους «8» του τουρνουά!

Υπήρχε μία ομάδα στο γήπεδο. Μία ομάδα που προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο. Ένα σύνολο που ήθελε να δημιουργήσει ευκαιρίες, να βγει μπροστά, να δημιουργήσει προβλήματα στον αντίπαλό του. Και δεν αναφερόμαστε στην Ιταλία. Διότι η Ελβετία την «πάτησε», επικράτησε με 2-0 και βρίσκεται δικαίως στους «8» του EURO 2024.

 

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η αλήθεια είναι πως το σύνολο του Μουράτ Γιακίν κυριάρχησε στον απόλυτο βαθμό στο πρώτο ημίχρονο.

Δίχως να έχει τη μεγάλη στιγμή και χωρίς να έχει υποχρεώσει τον Ντοναρούμα σε μεγάλη επέμβαση, οι Ελβετοί πήραν το προβάδισμα στο 37ο λεπτό. Ο Βάργκας συνεργάστηκε άψογα με τον Φρόιλερ και ο τελευταίος έκανε με χαρακτηριστική άνεση το 1-0, σημειώνοντας το δεύτερο γκολ του στο τουρνουά.


Με τη λήξη του πρώτου μέρους, η αίσθηση που έδινε σε κάποιον η αναμέτρηση, είναι πως η «σκουάντρα ατζούρα» δεν γίνεται να παίξει χειρότερα. Και όμως, το «πράγμα» έγινε άμεσα χειρότερο, καθώς η Ελβετία έκανε δύο τα γκολ της, στα πρώτα 60 δευτερόλεπτα της επανάληψης.

Σκόρερ αυτή την φορά ο Βάργκας, με το 2-0 να έχει βάλει τις βάσεις για μία σπουδαία πρόκριση!


Συμπληρώθηκε μία ώρα παιχνιδιού και η Ιταλία ακόμη δεν είχε καταγράψει καν τελική προσπάθεια στον στόχο. Επιχείρησε να κυκλοφορήσει την μπάλα, αλλά η Ελβετία αμυνόταν υπέροχα.



Εν τέλει, το 2-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και η ομάδα του Γκρανίτ Τσάκα, που ήταν εξαιρετικός, έφτασε δικαίως στα προημιτελικά του EURO 2024. Εκεί θα συναντήσει την Αγγλία ή την Σλοβακία, με τα «τρία Λιοντάρια» να θεωρούνται προφανώς το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης