Euro 2024

Στέφαν Ελ Σαράουι: Ο Σπαλέτι τον «ξέθαψε» οκτώ χρόνια μετά!

Στέφαν Ελ Σαράουι: Ο Σπαλέτι τον «ξέθαψε» οκτώ χρόνια μετά!
Οκτώ χρόνια και επτά ημέρες χρειάστηκαν στον Στέφαν Ελ Σαράουι για να ξαναφορέσει τα χρώματα της «σκουάντρα ατζούρα» σε κάποια μεγάλη διοργάνωση. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι τον επέλεξε βασικό στο παιχνίδι με την Ελβετία για την φάση των «16» του EURO 2024 φέρνοντας μνήμες από άλλες εποχές!

Ήταν η σεζόν 2015-2016, στην οποία ο Ιταλός εξτρέμ αγωνίστηκε ως δανεικός στις Μονακό και Ρόμα. Το πέρασμά του από τους Μονεγάσκους, δεν θεωρήθηκε επιτυχημένο όπου και κατέγραψε τρία γκολ και μία ασίστ.

Η επιστροφή του στη Ρόμα, ήταν αυτή που τον «αναγέννησε» ως παίκτη. Εκεί, σε 18 ματς, σκόραρε οκτώ φορές και μοίρασε δύο ασίστ, ξαναθυμίζοντας τον παλιό του εαυτό στη Μίλαν.

Έτσι το καλοκαίρι, βρέθηκε στην αποστολή της εθνικής Ιταλίας, για το EURO 2016, όπου και κατέγραψε την τελευταία συμμετοχή του με την εθνική σε κάποια μεγάλη διοργάνωση.

Στο παιχνίδι με την Ιρλανδία, στις 22 Ιουνίου του 2016 και για την φάση των ομίλων, αγωνίστηκε οκτώ λεπτά, ως αλλαγή.

Ενδεικτικό του πόσο ο χρόνος έχει περάσει από τότε, στο EURO 2016 δεν υπήρχε στο τουρνουά ακόμα η τεχνολογία του VAR, καθώς εισήχθη για πρώτη φορά στο Μουντιάλ του 2018!

Για την ιστορία, ο μόνος παίκτης που είχε μεγαλύτερη απουσία από μεγάλες διοργανώσεις όσον αφορά την Ιταλία, είναι ο Τσίρο Φεράρα. Ο άλλοτε παίκτης των Γιουβέντους και Νάπολι, είχε λείψει για εννέα χρόνια και 348 μέρες!

 

www.bnsports.com

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης