Euro 2024

Ηγετικός Γκουντόγκαν: «Η ομάδα του EURO εκπροσωπεί τη Γερμανία – Ο Κροος ηρεμεί ακόμη και… τη μπάλα»!

Ηγετικός Γκουντόγκαν: «Η ομάδα του EURO εκπροσωπεί τη Γερμανία – Ο Κροος ηρεμεί ακόμη και… τη μπάλα»!

Με ηγετικές τοποθετήσεις του ο κάπτεν των Γερμανών «ύψωσε» αντιμεταναστευτική ασπίδα, αποθέωσε την ομάδα του και τον παικταρά Τόνι Κρόος που αποχαιρετά την αγωνιστική δράση!

Δεν αποτελεί μύθευμα πως τον αρχηγό σε μία ομάδα, τον κάνουν και οι δηλώσεις του. Ο Ιλκάι Γκουντόγκαν αποτελεί μία χαρακτηριστική περίπτωση, με τον κάπτεν των «πάντσερ» να μιλά με όμορφα λόγια για τους συμπαίκτες του στην Εθνική ομάδα, ειδικότερα όσους διαθέτουν ρίζες από άλλες εθνότητες, χαρίζοντας ξεχωριστή αναφορά, στον Τόνι Κροος.

Όπως ανέφερε ο 33χρονος μέσος που ανήκει στους μπλαουγκράνα, «η ομάδα που παίζει σε αυτό το EURO, εκπροσωπεί πολύ καλά τη Γερμανία. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές με μεταναστευτικό υπόβαθρο και παρελθόν στην ομάδα. Αυτό το συστατικό συνθέτει τη σύγχρονη Γερμανία. Λειτουργεί τόσο καλά στην ομάδα μας και θα μπορούσε να λειτουργήσει επίσης καλά και για την κοινότητά μας. Αλλά όλοι γνωρίζουμε πως δεν είναι εύκολο».

Για να συνεχίσει, εξυμνώντας την παρουσία του Τόνι Κροος με τα χρώματα της «μανσάφτ».

«Υπάρχουν μόνο λίγοι ποδοσφαιριστές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που διαθέτουν τη δική του ποιότητα. Έχει τον τρόπο να ηρεμεί ακόμη και τη μπάλα. Είναι τόσο συνεπής και μας προσφέρει πολύ μεγάλη σταθερότητα. Διαβάζει το παιχνίδι και μας προσφέρει ισορροπία με ή χωρίς τη μπάλα. Δίνει στους υπόλοιπους συμπαίκτες, όπως και σε εμένα, ελευθερία για να λαμβάνω και επικίνδυνες τοποθετήσεις» ήταν τα λόγια του Γκουντόγκαν για τον Τόνι Κροος, ο οποίος διάγει τις τελευταίες του ημέρες ως ποδοσφαιριστής.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης