Euro 2024

«Σίγουρα χάρηκαν οι Ιταλοί»; Η υποτίμηση της Ελβετίας είναι «αδίκημα» και… τιμωρείται! (video)

«Σίγουρα χάρηκαν οι Ιταλοί»; Η υποτίμηση της Ελβετίας είναι «αδίκημα» και… τιμωρείται! (video)

Η «μοίρα» έφερε αντιμέτωπες την Ιταλία και την Ελβετία για τη φάση των «16» του EURO 2024. Θα έπρεπε όμως οι «ατζούρι» να χαρούν, που θα έχουν την ομάδα του Μουράτ Γιακίν για αντίπαλο;

Η φάση των ομίλων του EURO 2024, ολοκληρώθηκε και για πολλούς το «κανονικό» ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τώρα ξεκινάει. Στα knock-out.

Σήμερα (29/06) αρχίζει ο… χορός των 16 κορυφαίων εθνικών ομάδων της Ευρώπης και η «αυλαία» ανοίγει με το Ελβετία – Ιταλία.

 

Οι «ατζούρι» έχουν σκοπό να διατηρήσουν τα… σκήπτρα τους, ως νικητές του προηγούμενου EURO και η Ελβετία ίσως να μοιάζει ως ένα εύκολο «θύμα». Αυτό όμως θα ήταν μεγάλο λάθος, καθώς όποιος τους υποτιμάει, πολύ συχνά το «πληρώνει» κιόλας.

Οι Ελβετοί έχουν καταφέρει να γίνουν μία σταθερή δύναμη, σε εθνικό επίπεδο για μία 10ετία τώρα. Μετά την απογοήτευση του 2012, εκεί όπου δεν κατάφεραν να προκριθούν στην τελική φάση του, τότε EURO, έκτοτε όχι μόνο δεν χάνουν «ραντεβού» σε μεγάλη διοργάνωση, αλλά κάνουν και ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους.

Από το Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014, μέχρι και το φετινό EURO, η Ελβετία δεν σταματάει να εντυπωσιάζει τον ουδέτερο φίλαθλο, διότι καταφέρνει σταθερά να βγαίνει «ζωντανή», από τη φάση των ομίλων. Με λίγα λόγια έχει προχωρήσει στον επόμενο γύρο, σε τρία παγκόσμια και άλλα τρία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μία επίδοση που πολλές χώρες, δεν θα τολμούσαν να φανταστούν. Με την Ιταλία να μην εξαιρείται, καθώς δεν έχει καταφέρει να δώσει ούτε το «παρών», στα τελευταία δύο Μουντιάλ.

Η παλιά «φρουρά» των Ελβετών όμως, έχει αρχίσει να μεγαλώνει και σιγά σιγά θα πρέπει να γίνει η μετάβαση στη νέα γενιά. Πριν όμως πραγματοποιηθεί αυτό, έχουν τη δυνατότητα να δώσουν άλλη μία τελευταία «μάχη» όλοι μαζί.

Ο Σακίρι, που όποτε φοράει το εθνόσημο, είναι λες και βάζει στολή «σούπερ ήρωα», έχει φτάσει τα 32 και αγωνίζεται μακριά από την Ευρώπη. Ο Τσάκα αν και είχε μία εκπληκτική χρονιά στη Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι στα 31 και νεότερος δεν γίνεται, όπως και ο Ρικάρντο Ροντρίγκες. Ο Ζόμερ έχει μπει ήδη στο 35ο έτος της ηλικίας του, ενώ ακόμη και ο Στίβεν Τσούμπερ της ΑΕΚ, έχει πατήσει για τα καλά τα 32.

44269567_605.jpg

Σίγουρα πλέον στο ποδόσφαιρο βλέπουμε τους αθλητές να συνεχίζουν να αγωνίζονται σε πολύ υψηλά στάνταρ, σε αρκετά προχωρημένες ηλικίες. Όμως αυτό συνήθως είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Ίσως το φετινό τουρνουά να είναι και το τελευταίο, που αυτό το «παρεάκι» της Ελβετίας θα βρεθεί ξανά μαζί, για μία τελευταία «αποστολή». Στο προηγούμενο EURO, πραγματοποίησε την έκπληξη της διοργάνωσης, αποκλείοντας τη Γαλλία, με μία «φαντασμαγορική» ανατροπή, που εν τέλει κρίθηκε στα πέναλτι (3-3, πεν. 5-4). Ποιος ξέρει; Ίσως τώρα, αποκλείσουν και την κάτοχο του τροπαίου.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης