Euro 2024

«Βλέπει Σμάιχελ και… τρέμει η Γερμανία»: Ο Κάσπερ θέλει να είναι ο φύλακας «άγγελος» της Δανίας, όπως ο πατέρας του το 1992! (video)

«Βλέπει Σμάιχελ και… τρέμει η Γερμανία»: Ο Κάσπερ θέλει να είναι ο φύλακας «άγγελος» της Δανίας, όπως ο πατέρας του το 1992! (video)

Γερμανία και Δανία έρχονται αντιμέτωπες (29/06, 22:00) στην δεύτερη χρονικά αναμέτρηση για τους «16» του EURO 2024. Αρχηγός των Σκανδιναβών είναι φυσικά ο Κάσπερ Σμάιχελ, που θέλει να ηγηθεί της ομάδας του, όπως έκανε ο πατέρας του στο μακρινό 1992!

Οι οικοδεσπότες Γερμανοί βρίσκουν απέναντί τους την Δανία (29/06, 22:00) στην δεύτερη χρονικά αναμέτρηση για την νοκ-άουτ φάση του EURO 2024.

Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαν κατάφερε να προκριθεί από τον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης, ως δεύτερη, αλλά χωρίς να κερδίσει κάποιον αγώνα, έχοντας τρεις ισοπαλίες.

Από την άλλη η Γερμανία, δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Σκωτία (5-1, 14/06) και την Ουγγαρία (2-0, 19/06), αλλά κόντρα στην Ελβετία (1-1, 23/06) τα «βρήκε σκούρα» και λίγο έλειψε να χάσει την πρωτιά του ομίλου.

Ωστόσο, η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν φαντάζει το απόλυτο φαβορί, ενώ οι Σκανδιναβοί θα ψάξουν την πρώτη τους επίσημη νίκη απέναντι στους Γερμανούς μετά το «έπος» του 1992!

Τότε, η Δανία είχε φτάσει στην κατάκτηση του EURO, επικρατώντας με 2-0 της Γερμανίας, σε μία αναμέτρηση που δύσκολα μπορεί να ξεχαστεί!


Ένας εκ των πρωταγωνιστών, στην τότε τους κόντρα στα γήπεδα της Σουηδίας, ήταν ο Πίτερ Σμάιχελ που ήταν ο φύλακας «άγγελος» της εστίας των Δανών.

Φέτος μπορεί να μην αγωνίζεται, καθώς τα χρόνια έχουν περάσει, αλλά και πάλι κάτω από τα γκολπόστ θα βρίσκεται η «οικογένεια Σμάιχελ», μιας και ο γιος του Κάσπερ είναι και ο αρχηγός της Δανίας!

FBh4SBiXIAEYBZ9.jpeg

Κάπως έτσι, οι Γερμανοί θα έχουν την ευκαιρία για εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του 1992, ενώ ο Κάσπερ θα προσπαθήσει να ακολουθήσει τα… «χνάρια» του πατέρα του και να ηγηθεί στην προσπάθεια των Σκανδιναβών, για μία υπέρβαση!  

Διονύσης Καλαϊζής 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης