Euro 2024

Ζορζ Μικαουτάτζε: Πρώτος σκόρερ των ομίλων, κόντρα στα προγνωστικά και η… τρελή απόδοση εάν παραμείνει στην «κορυφή»! (video)

Ζορζ Μικαουτάτζε: Πρώτος σκόρερ των ομίλων, κόντρα στα προγνωστικά και η… τρελή απόδοση εάν παραμείνει στην «κορυφή»! (video)

Η παρουσία της Γεωργίας στο φετινό EURO αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις, μετά και τη χθεσινοβραδινή πρόκριση (26/06) στους «16». Ο πρώτος τις σκόρερ, Ζορζ Μικαουτάτζε βρίσκεται μάλιστα στην κορυφή μέχρι στιγμής με τρία γκολ και, αλήθεια, ποια είναι η απόδοση στο να πάρει αυτός το «Χρυσό Παπούτσι»;

Στην «παρθενική» της συμμετοχή σε EURO, η Γεωργία κατάφερε να περάσει τον «σκόπελο» των ομίλων και να βρεθεί στην επόμενη φάση.

Μάλιστα, το έκανε με τρόπο… εκκωφαντικό, νικώντας την Πορτογαλία με 2-0 στην τελευταία αγωνιστική και «σκαρφαλώνοντας» από τον έναν βαθμό στους τέσσερις, περνώντας ως τρίτη καλύτερη στη σχετική βαθμολογία.

Έφτασε στους «16» με απολογισμό μία ήττα στην πρεμιέρα κόντρα στην Τουρκία, μία ισοπαλία με την Τσεχία και αισίως με τη νίκη απέναντι στους Πορτογάλους. Κοινός παρονομαστής στα τρία αυτά παιχνίδια, ο Ζορζ Μικαουτάτζε.

Ο 23χρονος Γεωργιανός επιθετικός έχει σκοράρει και στα τρία παιχνίδια, βάζοντας μάλιστα το «ιστορικό» πρώτο γκολ της χώρας του σε τελική φάση EURO, ενώ τα άλλα δύο προήλθαν από την άσπρη βούλα.


Το όνομά του φιγουράρει στη λίστα των πρώτων σκόρερ, με τους Νίκλας Φίλκρουγκ, Κόντι Χάκπο και Τζαμάλ Μουσιάλα και Ιβάν Στραντς να ακολουθούν με δύο γκολ.

Ίσως κάποιοι να περίμεναν τον Χάρι Κέιν, τον Κιλιάν Εμπαπέ ή τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην κορυφή της σχετικής λίστας, ωστόσο αυτή ανήκει για την ώρα στον Μικαουτάτζε.

Μόνο για φαβορί δεν ήταν από τις στοιχηματικές εταιρείες πριν την έναρξη του EURO για να βγει πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, όμως πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Μπορεί να μην βρίσκεται κοντά στις πρώτες θέσεις, είναι όμως έκτος σε απόδοση 13.00 από το Pamestoixima, πίσω φυσικά από τους «πρωτοκλασάτους».


Σαφώς, δεν θα είναι και το πιο εύκολο πράγμα να παραμείνει πρώτος, ενώ μάλιστα η Γεωργία αντιμετωπίζει την Ισπανία στον επόμενο γύρο, ωστόσο στο ποδόσφαιρο όλα είναι… πιθανά!

Παραδοσιακά, όσοι χρίζονται πρώτοι σκόρερ σε EURO, ιδίως από το 1980 και μετά με την εισαγωγή της φάσης των ομίλων, πετυχαίνουν συνήθως πέντε γκολ. Όπως έγινε και στο προηγούμενο EURO με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Πάτρικ Σικ με αμφότερους να βρίσκουν δίχτυα από πέντε φορές.

Ίσως είναι ένας αριθμός που ο Μικαουτάτζε δεν καταφέρει να «πιάσει» σε αυτή τη διοργάνωση, χωρίς όμως αυτό να αποκλείεται! Άλλωστε, μέχρι στιγμής παραμένει πρώτος στη λίστα και μένει να δούμε εάν θα… πέσει από την κορυφή.


Άρτεμις Κλεφτάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης