Euro 2024

«Όταν ο Κβαρατσχέλια δεν θα είναι εκεί, ξέρει πού μπορεί να… στηριχθεί»: Οι «αφανείς» ήρωες που οδήγησαν τη Γεωργία στην πρόκριση! (video)

«Όταν ο Κβαρατσχέλια δεν θα είναι εκεί, ξέρει πού μπορεί να… στηριχθεί»: Οι «αφανείς» ήρωες που οδήγησαν τη Γεωργία στην πρόκριση! (video)
Η Γεωργία τα κατάφερε και στην παρθενική της παρουσία σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης βρίσκεται στα νοκ-άουτ. Μπορεί το μεγάλο «αστέρι» της ομάδας να ακούει στο όνομα Κβαρατσχέλια, ωστόσο άξιοι συμπαραστάτες στάθηκαν ακόμα δύο ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να… περάσουν απαρατήρητοι!

Το «θαύμα» της Γεωργίας είναι πλέον γεγονός, η ομάδα του Βίλι Σανιόλ θα βρεθεί στους «16» της διοργάνωσης μετά την νίκη της απέναντι στην Πορτογαλία (2-0, 26/06).

Σίγουρα, ελάχιστοι ήταν αυτοί που θα πίστευαν πως η ομάδα από την περιοχή του Καυκάσου θα κατάφερνε να περάσει στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης.

Κι όμως οι Γεωργιανοί διέψευσαν τους πάντες και τα πάντα! Φυσικά, για να επιτευχθεί ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται όλοι όσοι βρίσκονται στην αποστολή της ομάδας να βάλουν το λιθαράκι τους.

Μπορεί ο μεγάλος «αστέρας» να είναι ο Κβίτσα Κβαρατσχέλια, που ήταν και ο MVP της χθεσινής ιστορικής (26/06) αναμέτρησης.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα δύο παίκτες που έχουν κάνει όλο το ποδοσφαιρικό κοινό να παραμιλάει για αυτούς!

Ο Ζορζ Μικαουτάτζε έχει βοηθήσει στα μέγιστα την Γεωργία σε ό,τι αφορά το σκοράρισμα, αφού εκτός από πρώτος σκόρερ της ομάδας του οδηγεί την κούρσα της διοργάνωσης με τρία τέρματα!

Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι και ο μόνος ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει και σε όλους τους αγώνες που έχει συμμετάσχει!

Φύλακας «άγγελος» της εστίας της Γεωργίας είναι ο Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι, ο οποίος έχει «κατεβάσει ρολά» απέναντι σε όλους τους αντιπάλους που έχει αναμετρηθεί.

Τυχαίο δεν είναι άλλωστε, πως είναι ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες αποκρούσεις (20) στο EURO, επτά παραπάνω από τον δεύτερο στην σχετική λίστα.

Μάλιστα, στον αγώνα απέναντι στην Τσεχία (1-1, 22/06) ο Μαμαρντασβίλι ήταν ο MVP της αναμέτρησης κάνοντας 15 επεμβάσεις γλιτώνοντας την ομάδα του από 3.19 γκολ, βάσει των ευκαιριών που είχαν οι Τσέχοι.

Και κάπως έτσι η ομάδα του Bίλι Σανιόλ με πρωταγωνιστές τον Μικαουτάτζε και τον Μαμαρντασβίλι έκανε πράξη τα λόγια του «αστέρα» της Κβαρατσχέλια: «Γράψαμε ιστορία, κανείς δεν πίστευε σε εμάς αλλά τα καταφέραμε. Κανείς δεν πίστευε ότι μπορούμε να κερδίσουμε την Πορτογαλία αλλά για αυτό είμαστε δυνατή ομάδα. Αν υπήρχε 1% πιθανότητα να προκριθούμε, εμείς δείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε!» 

Επόμενος σταθμός στο «ταξίδι» της Γεωργίας η Ισπανία (30/06, 22:00) που έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις της και θέλει να βάλει «τέλος» στα όνειρα της «πρωτάρας» της διοργάνωσης!

Διονύσης Καλαϊζής  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης