Euro 2024

Συγκινητικοί Τσέχοι, έπαιξαν 70 λεπτά με «10», αλλά αποκλείστηκαν με ήττα από την Τουρκία (1-2)! (video)

Συγκινητικοί Τσέχοι, έπαιξαν 70 λεπτά με «10», αλλά αποκλείστηκαν με ήττα από την Τουρκία (1-2)! (video)

Έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε η Τσεχία, συγκίνησε τον φίλαθλο ποδοσφαιρικό πλανήτη, πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις, αλλά αποκλείστηκε από τη συνέχεια του EURO 2024. Ηττήθηκε με 2-1 από την Τουρκία με «10» παίκτες, σε ένα ματς «κόλαση» και δεν συνεχίζει στο τουρνουά. Σπουδαίο βράδυ για τους Τούρκους, που προκρίθηκαν ως δεύτεροι με τέσσερις βαθμούς, πίσω από την Πορτογαλία.

Έκαναν ό,τι μπορούσαν οι Τσέχοι, έδωσαν κυριολεκτικά και την ψυχή τους απέναντι στην Τουρκία.

Έπαιζαν με «10» ποδοσφαιριστές από το 20ο λεπτό, αλλά δεν πτοήθηκαν. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά συνέχισαν να κάνουν ό,τι μπορούν. Εν τέλει, ηττήθηκαν με 2-1 και σε συνδυασμό με τη νίκη της Γεωργίας από την Πορτογαλία, αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του EURO 2024.

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Ο Μπάρακ ενδεχομένως να λογίζεται ως ο «μοιραίος» για την Τσεχία. Διότι μέσα σε εννέα λεπτά, δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε από την συνάντηση.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές, κυνήγησαν το γκολ και εν τέλει, ανταμείφθηκαν στο 51ο λεπτό. Μετά από μία φάση μεγάλης διάρκειας, ο Τσαλχάνογλου έστειλε με υπέροχο πλασέ την μπάλα στα δίχτυα. Κατά συνέπεια, τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι Τούρκοι βρίσκονταν στην 2η θέση και οι Τσέχοι αποκλείονταν.

Όλοι θα πίστευαν πως το ματς είχε τελειώσει, αν αναλογιστεί κανείς και την κόπωση, αλλά και την ψυχολογία των Τσέχων. Όχι όμως και οι ίδιοι, που από εκεί και πέρα ήταν πραγματικά συγκινητικοί.

Ισοφάρισαν στο 66ο λεπτό με τον Σούτσεκ, μετά από μία φάση που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες στους Τούρκους. Υπήρξε επαφή με τον τερματοφύλακα στη μικρή περιοχή, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο παίκτης της Γουέστ Χαμ σκόραρε, για να κάνει το παιχνίδι «κόλαση».

Μόνο έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς όσα ακολούθησαν. Μάχες σώμα με σώμα, εκπληκτικός ρυθμός, ματς – ροντέο και τελικά, κερδισμένοι οι Τούρκοι. Άντεξαν στην πίεση των Τσέχων, κέρδισαν με 2-1 στο 94' και προκρίθηκαν ως δεύτεροι από τον 6ο όμιλο του EURO 2024.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν φυσικά στην Τσεχία, η οποία «πλήρωσε» τις απώλειες βαθμών στις δύο πρώτες αναμετρήσεις και αποκλείστηκε με δύο βαθμούς ως συγκομιδή.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης