Euro 2024

Highlights γεμάτα… ευκαιρίες, χαμένα τετ-α-τετ και γκολ που δεν μέτρησαν: Είναι σίγουρα ο Λουκάκου στη Γερμανία; (video)

Highlights γεμάτα… ευκαιρίες, χαμένα τετ-α-τετ και γκολ που δεν μέτρησαν: Είναι σίγουρα ο Λουκάκου στη Γερμανία; (video)

Το Βέλγιο τα κατάφερε και βρίσκεται στη φάση των «16» του EURO 2024. Δεν έπεισε, αλλά ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Σκεφτείτε όμως, πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα, αν ο Ρομέλου Λουκάκου μετουσίωνε απλά το 1/3 των ευκαιριών του σε γκολ. Ο όμιλος τελείωσε και τα highlights του είναι… χαμένα τετ-α-τετ και γκολ που δεν μέτρησαν!

Το ματς του Βελγίου με την Ουκρανία ολοκληρώνεται. Η ομάδα του Τεντέσκο τα κατάφερε. Βρίσκεται πλέον και επίσημα, στη φάση των «16» του EURO 2024, αλλά τα προβλήματά της έχουν κάνει για τα καλά την εμφάνισή τους.

Ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει, αν αναλογιστεί το πόσο δύσκολα κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Όλα ξεκίνησαν στην αναμέτρηση με την Σλοβακία, η οποία σηματοδότησε και την πρώτη ήττα του προπονητή του Βελγίου στον πάγκο της ομάδας του. Ένα ματς που ολοκληρώθηκε με 1-0 σε βάρος των «κόκκινων διαβόλων», αλλά μοιραίος της συνάντησης ήταν ο Ρομέλου Λουκάκου.

 

Διότι αρχικά, ο φορ που ανήκει στην Τσέλσι, απώλεσε τεράστιες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, με αποκορύφωμα ένα τετ-α-τετ που ολοκλήρωσε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ή για την ακρίβεια, δεν έκανε καν τελείωμα.

 

Ακολούθησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Λουκάκου να είναι άτυχος. Έστειλε δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και πάλι δεν χρίστηκε σκόρερ. Αμφότερα τέρματα ακυρώθηκαν, με τον Βέλγο να έχει ένα «δύσκολο» τελείωμα και ένα που συνιστά απλή υπόθεση, αλλά το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους.

 

Κρίθηκε άστοχος και άτυχος από τον Τύπο και ήθελε πολύ να αποδείξει στην 2η αγωνιστική πως βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Και πάλι όμως, ο Λουκάκου ήταν αρνητικός.

 

Βρήκε τις στιγμές του στο παιχνίδι με τη Ρουμανία, αλλά και πάλι δεν σκόραρε όταν έπρεπε.

Το έκανε όμως, ξανά, όταν ήταν εκτεθειμένος. Βρήκε γκολ, ολοκλήρωσε υπέροχα ένα τετ-α-τετ, αλλά ήταν εκτεθειμένος. Το γκολ ακυρώθηκε μέσω του VAR και ο Λουκάκου παρέμεινε δίχως γκολ στο EURO 2024.

 

Το ματς εν τέλει, «τελείωσε» ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, με την γκρίνια για τον Βέλγο σέντερ φορ να συνεχίζεται αδιάκοπα.

 

Και φτάνουμε στο τελευταίο ματς του ομίλου, με τον Λουκάκου να είναι ξανά εκτός κλίματος αγώνα, παρότι είχε την στιγμή του.

Για τρίτο σερί παιχνίδι, βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ούτε τώρα νίκησε τον τερματοφύλακα. Απέκρουσε ο Ουκρανός, το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους.


Σκεφτείτε απλώς, πόσο πιο εύκολη θα ήταν η πρόκριση του Βελγίου, αν ο Λουκάκου είχε μετουσιώσει το 1/3 αυτών των ευκαιριών σε γκολ. Όλα θα ήταν απλούστερα. Αλλά αν η χώρα του προκρίνεται με αυτόν σε κακή κατάσταση, τι μπορεί να κάνει από την στιγμή που θα πετύχει το πρώτο του γκολ στο τουρνουά;

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης