Euro 2024

«Άσφαιρος» Λουκάκου και... μπελάδες για το Βέλγιο: Στους «16» απέναντι στη Γαλλία, έμεινε εκτός η Ουκρανία! (video)

«Άσφαιρος» Λουκάκου και... μπελάδες για το Βέλγιο: Στους «16» απέναντι στη Γαλλία, έμεινε εκτός η Ουκρανία! (video)
Ο πέμπτος και πιο «τρελός» όμιλος του EURO 2024 ολοκληρώθηκε! Τέσσερις ομάδες, με τέσσερις βαθμούς η κάθε μία και παρότι το Βέλγιο έπαιξε με τη φωτιά, μετά το 0-0 (26/06) με την Ουκρανία στην 3η και τελευταία αγωνιστική, δεν το πλήρωσε και προκρίθηκε στη φάση των «16»! Έστω και μέσω της 2ης θέσης, που σημαίνει πως θα βρει μπροστά του την υπερηχητική Γαλλία!
Όλα έμοιαζαν με... παιχνιδάκι για το Βέλγιο, πριν την έναρξη του EURO! Η πρόκριση στους «16» ήρθε, αλλά πολύ πιο δύσκολα απ' ό,τι αναμενόταν, μετά το 0-0 (26/06), με την Ουκρανία.

Ρουμανία, Βέλγιο, Σλοβακία και Ουκρανία ισοβάθμισαν, αφού και οι τέσσερις είχαν από 4 βαθμούς, μετά το τέλος των τριών αγωνιστικών της φάσης των ομίλων. Παρόλα αυτά, μετά την εφαρμογή των κριτηρίων και από τα μεταξύ τους ματς, Ρουμανία (ως πρώτη) και Βέλγιο (ως δεύτερο), προκρίθηκαν στη φάση των «16»! Η Σλοβακία έμεινε στην 3η θέση, αλλά με τους τέσσερις βαθμούς, έχει πολύ καλές πθανότητες να συμπληρώσει το παζλ της επόμενης φάσης.

Μοιραίος ξανά ο Λουκάκου, που έχασε μεγάλη ευκαιρία για να βάλει το Βέλγιο σε θέση οδηγού, από πάρα πολύ νωρίς και συγκεκριμένα, από το 7ο λεπτό. Εν τέλει, το νέο χαμένο τετ-α-τετ του, δεν «κόστισε» από τη μίας, μιας και με το τελικό 0-0 απέναντι στην Ουκρανία, «σφραγίστηκε» το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Από την άλλη, η αποτυχία του Βελγίου να καταλάβει την πρωτιά στον όμιλο, το φέρνει απέναντι στην πανίσχυρη Γαλλία στη φάση των «16»!

Το ματς ήταν do-or-die για την Ουκρανία, αλλά το Βέλγιο είχε τα ηνία του. Απείλησε πρώτο με τον Λουκάκου στο 7', ενώ στο 33ο λεπτό, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε παραλίγο να σκοράρει με πανέξυπνη απευθείας εκτέλεση φάουλ.




Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να τα παίξουν όλα για όλα στο τελευταίο τέταρτο, και πράγματι, είχαν καλές ευκαιρίες για να βρουν δίχτυα. Το σουτ του Ντόβμπικ στο 75' «κόπηκε», όμως, ενώ η προσπάθεια του Μαλινόβσκι να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ (!), δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς ο Καστέλς αντέδρασε γρήγορα και σωστά.

Κάπως έτσι, το 0-0 παρέμεινε έως το τέλος, με την Ουκρανία να αναρωτιέται τι θα είχε γίνει εάν είχε βάλει περισσότερη πίεση στην άμυνα των Βέλγων, που για ακόμα ένα ματς, έδειξε πως αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ουκρανία (Σεργκέι Ρεμπρόφ): Τρούμπιν, Τίμτσικ, Ζαμπάρνι, Σβάτοκ (81’ Γιαρμολένκο), Ματβιένκο, Μικολένκο (58’λ. τρ. Ζιντσένκο), Σαπαρένκο (71’ Βάνατ), Μπράζκο (70’ Στεπανένκο), Σουντάκοφ, Γιάρεμτσουκ (71’ Μαλινόφσκι), Ντόβμπικ.

Βέλγιο (Ντομένικο Τεντέσκο): Καστέελς, Καστάιν, Φαές, Βερτόνγκεν, Τεάτ, Τίλεμανς (62’ Μανγκαλά), Ονάνα, Ντε Μπρόινε, Τροσάρ (62’ Καρασκό), Λουκάκου (90’ Οπέντα), Ντοκού (77’ Μπακαγιόκο).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης