Euro 2024

Ούτε οι βαθμοί, ούτε τα γκολ: Μία κίτρινη στον… βοηθό της Σλοβενίας, έδωσε στη Δανία τη δεύτερη θέση!

Ούτε οι βαθμοί, ούτε τα γκολ: Μία κίτρινη στον… βοηθό της Σλοβενίας, έδωσε στη Δανία τη δεύτερη θέση!

Πολλοί πιστεύουν πως οι κίτρινες κάρτες στο τεχνικό επιτελείο μιας ομάδας έχουν μικρή σημασία. Να όμως που στο EURO 2024, διαδραμάτισαν καίριο ρόλο για την τελική κατάταξη Δανίας και Σλοβενίας!

Η δεύτερη θέση του 3ου ομίλου στο EURO 2024, κρίθηκε κυριολεκτικά στο… νήμα!

Η Αγγλία, αν και δεν έπεισε, πήρε την πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας πέντε βαθμούς. Η Σερβία από την άλλη, έφτασε σε μόλις δύο ισοπαλίες, με αποτέλεσμα τερματίσει τελευταία, με μόλις δύο βαθμούς.

Στο… ενδιάμεσο όμως, Σλοβενία και Δανία έζησαν κάτι πρωτόγνωρο! Αμφότερες συγκέντρωσαν τρεις πόντους, έχοντας τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμους αγώνες. Κάπου εκεί, ξεκινούν τα κριτήρια ισοβαθμίας.

Στην μεταξύ τους αναμέτρηση, έμειναν στο 1-1, ενώ έπεται η διαφορά τερμάτων, όπου είχαν ακριβώς την ίδια (μηδέν). Ακόμα, σημείωσαν τον ίδιο αριθμό τερμάτων (2), επομένως μετά, θα οδηγούμασταν στις κάρτες!

Τόσο η Σλοβενία όσο και η Δανία, δέχθηκαν από 6 και όλα έδειχναν, ότι η δεύτερη θέση του ομίλου, είχε κριθεί από το έσχατο κριτήριο της UEFA. Δηλαδή την κατάταξή τους στον προκριματικό όμιλο, όπου οι Δανοί υπερτερούσαν.

Και όμως, η ομάδα του Χιούλμαν πήρε τη δεύτερη θέση για άλλο λόγο! Συγκεκριμένα, για μία κίτρινη στο… τεχνικό επιτελείο των Σλοβένων!

Όπως ενημέρωσε η UEFA, η «μάχη» κρίθηκε από την κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο βοηθός προπονητή του Κεκ στην εθνική Σλοβενίας, Μιλιβόγε Νοβάκοβιτς!

Μοιάζει απίστευτο, αλλά στα γήπεδα της Γερμανίας, το είδαμε και αυτό!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης