Euro 2024

Η… αστερόσκονη της Μπολόνια έχει μεταφερθεί στο EURO 2024 και οι «ροσομπλού» συνεχίζουν να μαγεύουν (video)

Η… αστερόσκονη της Μπολόνια έχει μεταφερθεί στο EURO 2024 και οι «ροσομπλού» συνεχίζουν να μαγεύουν (video)

Μπορεί το EURO 2024, να μην είναι μία διασυλλογική διοργάνωση, όμως η Μπολόνια έχει αφήσει το «στίγμα» της και στα γήπεδα της Γερμανίας. Μετά από μία «τρομακτική» σεζόν στη Serie A, οι ποδοσφαιριστές των «ροσομπλού» συνεχίζουν τις υψηλές πτήσεις και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η χρονιά… όνειρο της Μπολόνια, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παίρνοντας ένα εισιτήριο για το Champions League, μετά από το μακρινό 1964 και την τελευταία κατάκτηση πρωταθλήματος που πανηγύρισε ο σύλλογος. Φαίνεται πάντως πως η… αστερόσκονη από τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, έχει μεταφερθεί και στο EURO 2024.

Τα γήπεδα της Γερμανίας έχουν «πλημμυρίσει» από ποδοσφαιριστές της Μπολόνια και αυτοί δεν έχουν πάει εκεί για… τουρισμό, αλλά αντιθέτως για να πρωταγωνιστήσουν.

Από όλες τις ομάδες παγκοσμίως που έχουν στείλει ποδοσφαιριστές στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, οι παίκτες της Μπολόνια είναι οι πιο… επιδραστικοί. Η παραγωγικότητα των «ροσομπλού» ξεχειλίζει, καθώς έχουν προσφέρει στις χώρες τους, δύο γκολ και πέντε ασίστ, με την Μπολόνια να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με τους πιο παραγωγικούς παίκτες στο EURO 2024.

 

Συγκεκριμένα έχουμε:

Γκολ ο Εντόι απέναντι στη Γερμανία

Γκολ και ασίστ ο Άμπισερ απέναντι στην Ουγγαρία

Δύο ασίστ ο Φρόιλερ (από μία σε Ουγγαρία και Γερμανία)

Ασίστ ο Καλαφιόρι απέναντι στην Κροατία

Ασίστ ο Κρίστιανσεν απέναντι στην Αγγλία

Οι συνολικά επτά συμμετοχές σε γκολ, ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων, δεν είναι ένα αμελητέο νούμερο, ειδικά αν το συγκρίνουμε με τους αριθμούς που έχουν πετύχει μέχρι στιγμής, ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε «μεγαθήρια» της Ευρώπης.

Οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου μετρούν μόλις πέντε συμμετοχές σε τέρματα (τρία γκολ και δύο ασίστ), όσες και αυτοί της Μπαρτσελόνα (δύο γκολ και τρείς ασίστ). Ενώ μόλις τρία γκολ έχουν σκοράρει οι φιναλίστ του Champions League, με την Ντόρτμουν, όπως και αυτοί της πρωταθλήτριας Ιταλίας, Ίντερ.

Η Μπολόνια έχει δημιουργήσει ένα πολύ ενδιαφέρον σύνολο και ο Ιταλιάνο οφείλει να συνεχίσει το έργο του Μότα, που αποχωρεί για τη Γιουβέντους.

r248926585032_tml2695815476993_315207472341_1644324331607731.jpg

Στο EURO πάντως τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης