Euro 2024

Οιωνός για... κατάκτηση: Δανία και Σλοβενία ελπίζουν να φτάσουν ως το τέλος του EURO, βαδίζοντας στα «χνάρια» της...; (video)

Οιωνός για... κατάκτηση: Δανία και Σλοβενία ελπίζουν να φτάσουν ως το τέλος του EURO, βαδίζοντας στα «χνάρια» της...; (video)

Δανία και Σλοβενία θα βρίσκονται στους «16» του EURO 2024. Και οι δύο ομάδες πήραν την πρόκριση χωρίς να καταφέρουν να κερδίσουν κάποιο αγώνα στον όμιλό τους, κάτι που συμβαίνει μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης! Μάλιστα, η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει κάτι παρόμοιο «στέφθηκε» πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Η φάση των ομίλων του EURO 2024 φτάνει στο τέλος της. Πολλές ομάδες έχουν εξασφαλισμένη θέση στην φάση των «16», ενώ πολλά θα εξαρτηθούν και από τις σημερινές (26/06) αναμετρήσεις, ιδιαίτερα ό,τι αφορά τους καλύτερους τρίτους.

Δανία και Σλοβενία «έκλεισαν» θέση για τα νοκ-άουτ με τον πιο παράδοξο τρόπο. Και οι δύο ομάδες προκρίθηκαν χωρίς να κερδίσουν κάποιο αγώνα στον όμιλό τους!

Ωστόσο, δεν είναι οι μοναδικές αφού από την χρονιά που διεξάγονται οι όμιλοι (1980) έχει ξανασυμβεί μία φορά. Και μάλιστα η ομάδα που το κατάφερε σήκωσε και το τρόπαιο!

Φυσικά, αναφερόμαστε στην Πορτογαλία του 2016 που είχε προκριθεί ως καλύτερη τρίτη έχοντας μαζέψει τρεις βαθμούς μόνο από ισοπαλίες.

Η εικόνα της παρέας του Ρονάλντο ήταν ιδιαίτερα προβληματική, καθώς σε έναν όμιλο απέναντι σε Ουγγαρία, Ισλανδία και Αυστρία πολλοί περίμεναν πως θα τερματίσει στην πρώτη θέση.

Εν αντιθέσει, οι Πορτογάλοι λίγο έλειψαν να μείνουν εκτός διοργάνωσης, αφού την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Ουγγαρία έμειναν τρεις φορές πίσω στο σκορ, αλλά κατάφεραν να αποσπάσουν τον βαθμό της ισοπαλίας (3-3), με τον Κριστιάνο να είναι ο ηγέτης της ομάδας.

Τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία, μιας και η ομάδα που είχε στο «τιμόνι» της τον Φερνάντο Σάντος ξεπέρασε -κατά σειρά- τα «εμπόδια» της Κροατίας, της Πολωνίας και της Ουαλίας μέχρι να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης.

Εκεί, συνάντησε την οικοδέσποινα Γαλλία που ήταν και το μεγάλο φαβορί. Ωστόσο, παρότι ο Ρονάλντο έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 25ο λεπτό, με ένα γκολ του Έντερ στην παράταση  η Πορτογαλία κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της!


Πλέον, την ευκαιρία να γράψουν το δικό τους «παραμύθι» θα έχουν η Σλοβενία και η Δανία, που αν ακολουθήσουν το μονοπάτι που… «χάραξε» η Πορτογαλία το 2016, θα δούμε μία από τις δύο ομάδες πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Διονύσης Καλαϊζής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης