Euro 2024

Η Αγγλία προκρίθηκε ως πρώτη, αλλά προβλημάτισε ξανά: Χωρίς... φάση η ομάδα του Σάουθγκεϊτ, 0-0 με την Σλοβενία!

Η Αγγλία προκρίθηκε ως πρώτη, αλλά προβλημάτισε ξανά: Χωρίς... φάση η ομάδα του Σάουθγκεϊτ, 0-0 με την Σλοβενία!

Και πάλι δεν έπεισε. Ξανά η εικόνα της δεν ήταν θελκτική. Για 3η διαδοχική αγωνιστική, η Αγγλία δεν μοιάζει ικανή να απειλήσει. Κακό πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Σλοβενία, ανώτερη στο δεύτερο, δίχως ευκαιρίες. Βοήθησε ο Κόμπι Μέινου και ο Κόουλ Πάλμερ, δεν απειλήθηκαν τα «τρία Λιοντάρια» αμυντικά. Έμεινε το 0-0 μέχρι τέλους και συνδυαστικά και με τη «λευκή» ισοπαλία στο Σερβία – Δανία, η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ προκρίθηκε ως πρώτη από τον 3ο όμιλο!

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είχε υποσχεθεί πως η εθνική Αγγλίας θα είναι πολύ καλύτερη στα επόμενα παιχνίδια του EURO 2024.

Ο τεχνικός των «τριών Λιονταριών» είχε επισημάνει πως όλα θα αλλάξουν, πως η εικόνα της χώρας θα βελτιωθεί και πως άμεσα, όλα θα γίνουν καλύτερα. Ήθελε όμως να προβεί μόλις σε μία αλλαγή στο αρχικό σχήμα. Άφησε εκτός ενδεκάδας τον Αλεξάντερ Άρνολντ, ξεκίνησε βασικό τον Κόνορ Γκάλαγκερ, αλλά για 45 λεπτά, απέναντι στη Σλοβενία, ήταν σαν να μην πέρασε μία μέρα!

Οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν ξανά κατώτεροι των προσδοκιών. «Άχρωμοι», δίχως ταυτότητα στο παιχνίδι τους, δίχως εμπνεύσεις και καθαρό μυαλό. Αδύναμοι να απειλήσουν, με την κορυφαία τους στιγμή να καταλήγει σε γκολ στο ημίωρο, αλλά το τέρμα του Σάκα να ακυρώνεται δικαιολογημένα, ως οφσάιντ.

Μοναδικό θετικό γνώρισμα για την Αγγλία από το πρώτο μέρος, ήταν ότι δεν απειλήθηκε, πλην μίας κεφαλιάς του Σέσκο, στην έναρξη του δευτέρου μέρους.

Από εκεί και πέρα, τίποτα… Με την έναρξη της επανάληψης όμως και πολύ δε περισσότερο, με την είσοδο του Κόμπι Μέινου στο ματς, η εικόνα της Αγγλίας βελτιώθηκε. Έγινε πιο επικίνδυνη, κράτησε την μπάλα στα πόδια της, αλλά και πάλι δεν είχε καταγράψει τη μεγάλη στιγμή.

Αυτή εν τέλει, έμελλε να λάβει χώρα στο 92ο λεπτό, με τον Κόουλ Πάλμερ να σουτάρει, αλλά τον Σλοβένο γκολκίπερ να μπλοκάρει στη γωνία του.


Ωστόσο, το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και κάπως έτσι, η Αγγλία με μία νίκη και δύο ισοπαλίες προκρίθηκε ως 1η από τον όμιλό της! Δεύτερη η Δανία, 3η στην ισοβαθμία η Σλοβενία, έμεινε τελευταία με δύο βαθμούς η Σερβία!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης