Euro 2024

Αυστρία από «ατσάλι», τρέλανε το Βερολίνο και «έκλεψε» την πρωτιά από Γαλλία - Ολλανδία! (video)

Αυστρία από «ατσάλι», τρέλανε το Βερολίνο και «έκλεψε» την πρωτιά από Γαλλία - Ολλανδία! (video)

Η ομαδάρα του Ράνγκνικ είχε όλες τις απαντήσεις απέναντι στους Ολλανδούς τους οποίους νίκησε με 3-2 σε παιχνίδι – διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Πήρε την πρωτιά του ομίλου η ομάδα του μετρονόμου Ζάμπιτσερ από ΓαλλίαΟλλανδία. Απίστευτο αν σκεφτεί κανείς πως έχασαν το πρώτο παιχνίδι!

Οι Αυστριακοί μπήκαν ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου του Βερολίνου απέναντι στους Ολλανδούς και η εκρηκτικότητά τους, παρήγαγε από νωρίς (6ο λεπτό) το γκολ με το οποίο η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Πρας έκανε επικίνδυνο γύρισμα στην «καρδιά» της ολλανδικής άμυνας, την οποία πρόδωσε ένα δικό τους παιδί, ο Ντόνιελ Μάλεν, ο οποίος άθελά του πλάσαρε τον Βερμπρούχεν.

Αυτό ήταν το 7ο αυτογκόλ στη διοργάνωση!

Η ζάλη που έφερε στην ολλανδική ομάδα το γρήγορο γκολ των Αυστριακών ξεπεράστηκε στο 14ο λεπτό, στιγμή κατά την οποία ο Ρέιντερς «πάτησε» με αξιώσεις την περιοχή των Αυστριακών. Το σουτ του μέσου της Μίλαν πέρασε άουτ. 

Αυτό που χάθηκε για τους Ολλανδούς στο 23ο λεπτό ωστόσο, δεν είχε προηγούμενο. Ο Ρέιντερς έβγαλε ανενόχλητο τον Μάλεν σε τετ-α-τετ με τον Πετζ, όμως ο φορ των «οράνιε» απέτυχε να σκοράρει.

Στο 37ο λεπτό ήταν η σειρά των Αυστριακών να απειλήσουν την άμυνα της Ολλανδίας, με πρωταγωνιστή τον Μαρσέλ Ζάμπιτσερ, ο οποίος δοκίμασε τα πόδια του, βρίσκοντας όμως ετοιμοπόλεμο τον Βερμπρούχεν. Σε αυτή τη φάση, η Αυστρία «άγγιξε» το 2-0. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 1-0 υπέρ των Αυστριακών να διατηρείται άκοπα.

Ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο Χάκπο στο 47ο λεπτό έφερε το παιχνίδι στα ίσα για τους «οράνιε» σε μία φάση που ξεκίνησε από λάθος εκτίμηση του Γκρίλιτς στη μεσαία γραμμή.

Όμως η «ευφορία» των Ολλανδών κράτησε πολύ λίγο. Μόλις για 12 λεπτά, καθώς ο Ρομάνο Σμιντ, «έγραψε» το 2-1 στο 59’ σε μία φάση που έφερε την υπογραφή του Γκρίλιτς, με τον μέσο της Αυστρίας να εξιλεώνεται για το λάθος του νωρίτερα.

Και ακόμη δεν είχαμε δει τίποτα. Σε ένα σημείο, όπου θεωρητικά η Ολλανδία διέθετε την υπεροχή, η Αυστρία διατηρούσε και διαχειριζόταν με άνεση το υπέρ της προβάδισμα.

Η είσοδος του Βέγκχορστ έφερε αναταραχή στα αυστριακά μετόπισθεν και στο 75’ σε μία φάση που θύμισε άλλο άθλημα, το βόλεϊ, οι Ολλανδοί έκαναν ό,τι ήθελαν με τον Βέγκχορστ να πιάνει την κεφαλιά και να ετοιμάζει το γκολ για τον Ντεπάι. Ο μεσοεπιθετικός των «οράνιε» με αεροπλανικό πλασέ σκόραρε στο 75’ σε μία φάση όπου χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR. Το 2-2 ήταν γεγονός.

 

Ωστόσο, οι Αυστριακοί δεν είχαν πει την δική τους τελευταία κουβέντα και ουσιαστικά 3 λεπτά μετά την επανέναρξη του παιχνιδιού, συνδυάστηκαν άψογα με τους Πρας και Ζάμπιτσερ να πρωταγωνιστούν σε μία τρομερή γκολάρα. Τι πάσα έβγαλε ο Αυστριακός αριστερός μπακ στον παίκτη της Ντόρτμουντ και τι φίνις πραγματοποίησε ο δεύτερος στην κλειστή γωνία μάλιστα του Ολλανδού.

 

Το 3-2 στο 80’ έκαμψε ψυχικά τους Ολλανδούς που έβλεπαν τους Αυστριακούς να έχουν απάντηση σε ό,τι κι αν μηχανεύονταν. Η ομάδα του Κούμαν, πίεσε στα εναπομείναντα λεπτά, προκειμένου να φτάσει στο πολυπόθητο 3-3 αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς η γενναιότητα και το σθένος των Αυστριακών είχε βάλει πλέον «φτερά στα πόδια» τους.

Το αυστριακό προβάδισμα παρέμεινε μέχρι το τέλος, παρά τις υπερπροσπάθειες του Βέγκχορστ και μία απίθανη υπέρβαση είχε μόλις ολοκληρωθεί, καθώς σε συνδυασμό με το 1-1 της Γαλλίας με την Πολωνία, η Αυστρία έκανε δική της την πρώτη θέση του ομίλου με 6 βαθμούς, έχοντας μάλιστα χάσει το παιχνίδι της πρεμιέρας από τους «τρικολόρ». Δεύτεροι οι Γάλλοι με 5 και τρίτοι οι Ολλανδοί με 4.



www.bnsports.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης