Euro 2024

«Ένας βράχος που ράγισε, αλλά δεν έσπασε»: Ο Καλαφιόρι πείσμωσε, πάλεψε και... δικαιώθηκε την καλύτερη στιγμή! (video) 

«Ένας βράχος που ράγισε, αλλά δεν έσπασε»: Ο Καλαφιόρι πείσμωσε, πάλεψε και... δικαιώθηκε την καλύτερη στιγμή! (video) 
Από την άτυχη στιγμή ενός αυτογκόλ στην... απόλυτη εξιλέωση. Ο Ρικάρντο Καλαφιόρι, μόλις μέσα σε λίγες μέρες έζησε και τις δύο όψεις του νομίσματος και από αρνητικός πρωταγωνιστής κατάφερε να σηκώσει ανάστημα την στιγμή που η Ιταλία τον χρειαζόταν πιο πολύ από ποτέ!

Η Ιταλία με «buzzer beater» απέναντι στην Κροατία (1-1, 25/06) πήρε την πρόκριση για τους «16» του EURO 2024.

Το «χρυσό» γκολ του Τζακάνι ήταν αυτό που «λύτρωσε» την «Σκουάντρα Ατζούρα», ωστόσο ένα μεγάλο ποσοστό του γκολ αξίζει και στον Καλαφιόρι, που μόλις λίγες μέρες πριν ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής, απέναντι στην Ισπανία (1-0, 20/06).

Ο αμυντικός της Μπολόνια «εξαργύρωσε» την εκπληκτική του χρονιά στην Serie A με την «παρθενική» του παρουσία με τα χρώματα της πατρίδας του, σε επίσημα παιχνίδια!

Στις πρώτες του τρεις αναμετρήσεις απέναντι σε Αλβανία, Ισπανία και Κροατία έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει τους πάντες και μάλιστα σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ!

Ωστόσο, ο 22χρονος στον αγώνα απέναντι στην Ισπανία (1-0, 20/06) είχε μία πολύ άτυχη στιγμή, που στέρησε από την ομάδα του το δικαίωμα να διεκδικήσει κάτι από τον αγώνα, καθώς σκόραρε άθελά του στην δικιά του εστία.

Μόλις λίγες μέρες αργότερα, ο Ιταλός ποδοσφαιριστής δεν το έβαλε κάτω και εξιλεώθηκε! Μπορεί να μην ήταν αυτός που σκόραρε το γκολ της αναμέτρησης απέναντι στην Κορατία (1-1, 24/06), αλλά απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει η συνολική του παρουσία στον τελευταίο αγώνα και φυσικά η ασίστ που έδωσε!

Ο νεαρός αμυντικός ήταν ανίκητος στις εναέριες μονομαχίες, ενώ δεν κατάφερε να τον προσπεράσει κανένας παίκτης της Κροατίας σε όλο τον αγώνα!

Ταυτόχρονα, ήταν πολύ σημαντικός και στο επιθετικό κομμάτι, αφού ήταν ο ποδοσφαιριστής που δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες στον αγώνα (4) και φυσικά «σέρβιρε» το νικητήριο γκολ στον Τζακάνι μετά από μία εκπληκτική κούρσα στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων του δευτέρου ημιχρόνου!

Κάπως έτσι η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, θα βρει απέναντί της την Ελβετία στους «16» της διοργάνωσης και ο Ρικάρντο Καλαφιόρι θα έχει την ευκαιρία να «λάμψει» ακόμα περισσότερο στην φετινή διοργάνωση!

Διονύσης Καλαϊζής 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης