Euro 2024

«Υπόκλιση» στον μεγάλο Λούκα Μόντριτς: Ματς roller coaster και ένα όνειρο που έγινε… εφιάλτης! (video)

«Υπόκλιση» στον μεγάλο Λούκα Μόντριτς: Ματς roller coaster και ένα όνειρο που έγινε… εφιάλτης! (video)

Μόλις 40 δευτερόλεπτα. Τόσο κοντά βρέθηκε η Κροατία στην επόμενη φάση του EURO 2024. Ο Λούκα Μόντριτς έζησε τα πάντα στο ματς κόντρα στην Ιταλία. Ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει σαν μικρό παιδί. Καλαφιόρι και Τζακάνι όμως, «υπέγραψαν» το… farewell του θρυλικού Κροάτη!

Ήταν, είναι και θα είναι πάντα εκεί για την Εθνική Κροατίας. Είτε εντός, είτε εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Λούκα Μόντριτς έζησε αλησμόνητες στιγμές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αλλά το βράδυ της Δευτέρας (24/06), πιθανότατα είπε… αντίο.

Ο Κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, ένα… βήμα πριν από τα 39 του χρόνια, φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο και ενίσχυσε την Εθνική του στα γήπεδα της Γερμανίας. Άλλωστε, στα χρόνια της… δυναστείας του, η Κροατία «γεύτηκε» αρκετές σπουδαίες παρουσίες σε Παγκόσμια Κύπελλα, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει μακριά σε ένα EURO. Επομένως, ο στόχος ήταν ξεκάθαρος.

Τελικός στο Μουντιάλ του 2018, τρίτη θέση στο αντίστοιχο του 2022 και ένα… last dance, για την εξιλέωση σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Τι κι αν είχε μόλις κατακτήσει -ακόμα ένα- Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης; Αυτό δεν επηρέασε ούτε στον ελάχιστο βαθμό, τη «δίψα» του αειθαλή Λούκα για διάκριση!

Η Ισπανία στην πρεμιέρα απεδείχθη ανυπέρβλητο εμπόδιο, η Αλβανία «χτύπησε» στο φινάλε για να στερήσει μία υπερπολύτιμη νίκη και έτσι, όλα θα κρίνονταν στην τελευταία «στροφή» των ομίλων, κόντρα στην Ιταλία.

Όπως φάνηκε, ήταν… προσωπική υπόθεση για τον Μόντριτς. Ο αρχηγός δεν «λύγισε» από τίποτα, τουλάχιστον όσο βρισκόταν στο χορτάρι. Ακόμα κι όταν η «Χρβατσκα» έδειξε να μην «πατά» καλά, με τους Ιταλούς να ελέγχουν το παιχνίδι, εκείνος ήταν εκεί για να αφυπνίσει τους συμπαίκτες του.

Στην έναρξη του δευτέρου μέρους, ήρθε στα πόδια του μία «χρυσή» ευκαιρία. Η Κροατία κέρδισε πέναλτι, ο Μόντριτς ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Ντοναρούμα τον νίκησε! Στις περισσότερες περιπτώσεις, το συνηθισμένο θα ήταν ο ποδοσφαιριστής να χάσει την αυτοπεποίθησή του. Στις περισσότερες περιπτώσεις…

Ο Λούκα Μόντριτς όμως, έδειξε από τι είναι φτιαγμένος, μόλις μερικά δευτερόλεπτα αργότερα! Γκολ, το προβάδισμα στην Κροατία και ξέσπασμα σε δάκρυα! Μάλιστα, έγραψε και ιστορία στη διοργάνωση, καθώς έγινε ο γηραιότερος σκόρερ σε τελική φάση του EURO!

Το όνειρο είναι κοντά. Όσο περνούσε ο χρόνος, πλησίαζε ακόμα περισσότερο. Στο 80’ ο Ντάλιτς τον απέσυρε για να φρεσκάρει το σύνολό του, με αποτέλεσμα ο ηγέτης της ομάδας, να παρακολουθήσει τη συνέχεια του αγώνα από τον πάγκο. Εκεί, όπου ακολούθησε ο… εφιάλτης.

Μόλις 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, η Κροατία ήταν στους «16». Αλλά μέχρι εκεί. Τότε, ο Καλαφιόρι είδε και πάσαρε ιδανικά στον Τζακάνι, ο τελευταίος πλάσαρε αριστουργηματικά και ο χρόνος για τον Μόντριτς είχε «παγώσει».

Το φινάλε μοιάζει άδοξο. Μόνο με θαύμα μπορούν πλέον, να προχωρήσουν στην επόμενη φάση οι Κροάτες. Το farewell του Λούκα Μόντριτς με την Εθνική του, έκρυβε ένα απίθανο… roller coaster. Από την κόλαση στον παράδεισο και πάλι πίσω.

Θα ήθελε να το θυμάται αλλιώς. Το EURO αποτέλεσε έναν «κρυπτονίτη» που δεν μπόρεσε ποτέ να αντιμετωπίσει. Βλέποντας όμως, αυτόν τον τεράστιο ποδοσφαιριστή, φαντάζει ως κάτι ασήμαντο. Διότι όσα πέτυχε στην σπουδαία καριέρα του, θα μνημονεύονται για πολλά χρόνια…

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης