Euro 2024

Απίστευτο φινάλε: Ο Τζακάνι «ξέρανε» την Κροατία στις καθυστερήσεις (1-1) και έδωσε την πρόκριση στην Ιταλία! (video)

Απίστευτο φινάλε: Ο Τζακάνι «ξέρανε» την Κροατία στις καθυστερήσεις (1-1) και έδωσε την πρόκριση στην Ιταλία! (video)

Η Κροατία δεν φοβήθηκε την Ιταλία, ήταν καλύτερη, αλλά είδε τον Τζακάνι να σκοράρει στο 98’ και να βάζει «ταφόπλακα» στις ελπίδες της για πρόκριση, με το ισόπαλο 1-1 να φέρνει τους «ατζούρι» στους «16» του EURO 2024.

Σε ένα φοβερό φινάλε, η Ιταλία πήρε την πρόκριση μέσα από τα… χέρια της Κροατίας, χάρη στο «χρυσό» γκολ του Τζακάνι στο 98’ που έστειλε τους Ιταλούς στην επόμενη φάση.


Μόλις στο 5ο λεπτό, η Κροατία απείλησε, με τον Ντοναρούμα να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ που εξαπέλυσε ο Σούτσιτς


Οι Κροάτες πατούσαν καλύτερα στο ξεκίνημα, με την Ιταλία να ισορροπεί το ματς από το 20ό λεπτό και μετά. Μάλιστα, «ισοφάρισαν» τις καλές ευκαιρίες, όταν η κεφαλιά του Ρετέγκι πέρασε έξω, ενώ στο 27’ ο Λιβάκοβιτς πραγματοποίησε μία φοβερή απόκρουση στην κοντινή κεφαλιά του Μπαστόνι.


Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο χώρες να απειλούν, σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό, από το οποίο όμως έλειψε το… γκολ. Στην επανάληψη, το ματς πήρε από νωρίς… φωτιά! Ο Φρατέζι, που είχε περάσει στο ματς με την έναρξη του δεύτερου μέρους, υπέπεσε σε παράβαση κάνοντας χέρι στην περιοχή του Ντοναρούμα.

Ο Μόντριτς ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, είδε όμως τον Ιταλό τερματοφύλακα να σταματάει το σουτ του, κρατώντας την Ιταλία «ζωντανή». Στην εξέλιξη της φάσης, η Κροατία επιτέθηκε εκ νέου, ο Μπούντιμιρ είδε τον Ντοναρούμα να σταματάει εντυπωσιακά την κοντινή προβολή του Μπούντιμιρ, αλλά ο Μόντριτς ήταν εκεί για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των Ιταλών, για το 1-0 στο 55’. 


Η Ιταλία προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, αλλά δεν τα κατάφερνε και τα λεπτά περνούσαν. Όλα αυτά μέχρι τις καθυστερήσεις, με τον Τζακάνι που είχε περάσει στο ματς στο 81', να πλασάρει ιδανικά στο 98’ κάνοντας το 1-1 και δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του Σπαλέτι.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κροατία (Ζ. Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Πόνγκρατσιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς (71' Μάγιερ), Μπρόζοβιτς, Κόβασιτς (70' Ιβανούσετς), Σούτσιτς (70' Πέρισιτς), Πάσαλιτς (46' Μπούντιμιρ), Κράμαριτς (89' Γιουράνοβιτς)

Ιταλία (Λ. Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Νταρμιάν (81' Τζακάνι), Μπαρέλα, Ζορζίνιο (81' Φατζιόλι), Ρασπαντόρι (75' Σκαμάκα), Πελεγκρίνι (46' Φρατέζι), Ντιμάρκο (57' Κιέζα), Ρετέγκι

www.bnspors.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης