Euro 2024

«Ο Φίλκρουγκ διέλυσε τα όνειρα των Ελβετών»: Η Γερμανία πήρε… ανάσα (1-1) και έκανε δική της την κορυφή (video)

«Ο Φίλκρουγκ διέλυσε τα όνειρα των Ελβετών»: Η Γερμανία πήρε… ανάσα (1-1) και έκανε δική της την κορυφή (video)

Η Ελβετία έκανε όνειρα για την κορυφή του ομίλου, όμως ήρθε ο Φίλκρουγκ στο φινάλε για να… σκοτώσει αυτές τις ελπίδες. Ο φορ της Ντόρτμουντ με άψογη κεφαλιά στις καθυστερήσεις έκανε «δώρο» στην χώρα του, την πρώτη θέση (23/06, 1-1).

Ελβετία φτιαγμένη για μεγάλα… πράγματα, η Γερμανία όμως ξέρει πως να βγάζει αντίδραση. Η ομάδα του Γιάκιν όχι απλώς κοίταξε στα «μάτια» τους οικοδεσπότες, αλλά κατάφερε να φτάσει μερικά δευτερόλεπτα μακριά από τη νίκη.  

Όμως εκεί εμφανίστηκε ο Φίλκρουγκ και με μία «καλοζυγισμένη» κεφαλιά στις καθυστερήσεις ισοφάρισε και έστειλε ξανά τη χώρα του στην κορυφή του 1ου ομίλου.

Ο Άντριχ δεν δίστασε να σουτάρει από μακριά και δικαιώθηκε, διότι νίκησε τον Ζόμερ που ήταν ανέτοιμος. Ο διαιτητής όμως πήγε στο VAR και διαπίστωσε πως ο Μουσιάλα είχε κάνει φάουλ πάνω στον Έμπισερ και με αποτέλεσμα, το παιχνίδι στο 17ο λεπτό, να παραμένει στο 0-0.

Ο Ρίντερ έκανε την τέλεια σέντρα από τα αριστερά, με τον Εντόι να πετάγεται μπροστά από τον Γερμανό αμυντικό και με προβολή έκανε το 1-0 για την χώρα του, κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς, στο 28ο λεπτό.

Ο ίδιος παίκτης στο 30’ έφτασε πολύ κοντά και σε δεύτερο τέρμα. Ο Εντόι δοκίμασε το διαγώνιο σουτ, αφού πρώτα ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Ρίντιγκερ, με την μπάλα όμως να περνάει «ξυστά» από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Νόιερ.

Με μία από τις γνωστές «γλυκιές» του σέντρες, ο Κρος βρήκε το κεφάλι του Ρίντιγκερ, αλλά ο αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης έστειλε την μπάλα απευθείας άουτ.

Από τα πόδια του Βιρτς δημιουργήθηκε η πρώτη σπουδαία ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου. Ο νεαρός στο 40’ σούταρε από τις «παρυφές» της μεγάλης περιοχής, με τον Ζόμερ να διώχνει εντυπωσιακά.

Ο «κεραυνός» του Ράουμ από μακριά, πέρασε για λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ζόμερ, στο 63ο λεπτό.

Κοντά στην ισοφάριση έφτασε η Γερμανία στο 70ο λεπτό, με τον Κίμιχ να σουτάρει πάνω στον Ακάντζι και τον Μπάιερ να μην μπορεί να στείλει στη συνέχεια την μπάλα στα δίχτυα.

Φοβερή απόκρουση του Νόιερ σε σουτ του τσάκα στο 88ο λεπτό.

Με μία άψογη κεφαλιά ο Φίλκρουγκ στο 90+3’ έστειλε την μπάλα «συστημένη» στα δίχτυα του Ζόμερ και ισοφάρισε με τον πλέον ιδανικό τρόπο σε 1-1.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελβετία (Μ. Γιάκιν): Ζόμερ, Σαρ, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Βίντμερ, Φρόιλερ, Τσάκα, Άμπισερ, Εντόι, Ρέιντερ, Εμπολό

Γερμανία (Γ. Νάγκλεσμαν): Νόιερ, Μίτελσταντ, Τα, Ρούντιγκερ, Κίμιχ, Κρος, Άντριχ, Βιρτς, Γκουντογκάν, Μουσιάλα, Χάβερτς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης