Euro 2024

«Buzzer-Beater» που ισοδυναμεί με... οξυγόνο: Ο Σόμποθ υπέγραψε τη νίκη της Ουγγαρίας απέναντι στη Σκωτία! (video)

«Buzzer-Beater» που ισοδυναμεί με... οξυγόνο: Ο Σόμποθ υπέγραψε τη νίκη της Ουγγαρίας απέναντι στη Σκωτία! (video)
Όλα έδειχναν πως Σκωτία και Ουγγαρία θα μείνουν στο... μηδέν και θα αποκλειστούν από το EURO 2024. Παρόλα αυτά, ο Κέβιν Σόμποθ είχε διαφορετική... άποψη και με δικό του γκολ στην τελευταία φάση του ματς, χάρισε μία νίκη - «χρυσάφι» στους Ούγγρους (24/6, 1-0)! 
Με γκολ του Κέβιν Σόμποθ στο 10ο - και τελευταίο - λεπτό των καθυστερήσεων, η Ουγγαρία νίκησε με 1-0 τη Σκωτία στη Στουτγκάρδη και παρέμεινε «ζωντανή» στο «κυνήγι» της πρόκρισης, με την ελπίδα να βρεθεί ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες της φάσης των ομίλων του EURO 2024
 
Από την άλλη, οι Σκωτσέζοι που είχαν τις ευκαιρίες τους στο φινάλε, αποχαιρέτησαν το τουρνουά, τερματίζοντας στην τελευταία θέση του πρώτου ομίλου, με έναν βαθμό. 
 
Η Γερμανία ήταν αυτή που τερμάτισε 1η - με 7 βαθμούς - στον όμιλο, τη στιγμή που η Ελβετία τερμάτισε στη 2η θέση, με 5 βαθμούς. 
 
Πάντως, το μυαλό όλων και ειδικότερα των Ούγγρων είναι στον Μπαρνάμπας Βάργκα, ο οποίος υπέστη σοκαριστικό τραυματισμό, όταν συγκρούστηκε με τον Σκωτσέζο γκολκίπερ, Άνγκους Γκαν, κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. 

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με το σύνολο του Κλαρκ να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην καταφέρνει να δημιουργήσει φάσεις. 
 
Η μοναδική καλή στιγμή του πρώτου μέρους, ανήκε στους Ούγγρους, οι οποίοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 41', ωστόσο η κεφαλιά του Όρμπαν, μετά την εκτέλεση φάουλ του Σομποσλάι, κατέληξε πάνω από τα δοκάρια. 
 
Στην «επανάληψη» το σύνολο του Ρόσι, ανέβασε την απόδοσή του και έφτανε με περισσότερη ευκολία στην περιοχή της Σκωτίας
 
Στο 70', όλοι «πάγωσαν» μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του Βάργκα, ο οποίος αποχώρησε με φορείο, έπειτα από σύγκρουση με τον Νταν
 
Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ και τον ρυθμό να ανεβαίνει στην... τελική ευθεία της αναμέτρησης.
 
Λόγω της μεγάλης διακοπής για τον τραυματισμό του Ούγγρου επιθετικού, δόθηκαν 10 λεπτά έξτρα χρόνου, στα οποία η μπάλα πήγαινε... πάνω-κάτω. 
 
Ο Σόμποθ στο 93' προειδοποίησε τους Σκωτσέζους, σημαδεύοντας το δοκάρι, ενώ στο 98' το σουτ του Χάμλεϊ σταμάτησε στον Γκουλάτσι
 
Εν τέλει, στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σάλαϊ γύρισε στην περιοχή και ο Σόμποθ πλάσαρε, αυτή τη φορά, εύστοχα για να ανοίξει το σκορ και να χαρίσει τη νίκη στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

 
Σκωτία (Σ. Κλαρκ): Γκαν, Χέντρι, Χάνλεϊ, ΜακΚένα, Ράλστον (83’ ΜακΛιν), Γκίλμορ (83’ Κρίστι), ΜακΓκρέγκορ, Ρόμπερτσον (89’ Μόργκαν), ΜακΓκιν (76’ Άρμστρονγκ), ΜακΤόμινεϊ, Άνταμς (76’ Σάνκλαντ)
 
Ουγγαρία (Μ. Ρόσι): Γκουλάτσι, Μπότκα, Ορμπάν, Νταρντάι (74’ Α. Σαλάι), Μπόλα (86’ Σόμποθ), Στάιλς (61’ Νάγκι), Σάφερ, Κέρκεζ (Ζ. Νάγκι), Ρ. Σαλάι, Βάργκα (74’ Άνταμ), Σομποσλάι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης