Euro 2024

Ρομέλου Λουκάκου: Ο απόλυτος «Killer» των προκριματικών χτυπήθηκε από την… κατάρα του VAR! (video)

Ρομέλου Λουκάκου: Ο απόλυτος «Killer» των προκριματικών χτυπήθηκε από την… κατάρα του VAR! (video)

Περίγελος έχει γίνει στα social media ο Ρομέλου Λουκάκου τις τελευταίες ώρες, για τις ευκαιρίες που «σπαταλάει» μπροστά από τις αντίπαλες εστίες. Ο ίδιος βέβαια βρίσκει τον τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως το VAR είναι πάντα εκεί για να του καταστρέψει τα «όνειρα».

Μόλις δύο αγώνες έχει δώσει το Βέλγιο για το EURO 2024 και το κύριο θέμα συζήτησης και σίγουρα όχι για καλό σκοπό, είναι οι επιδόσεις του Ρομέλου Λουκάκου.

Με μία απλή περιήγηση στα social media, θα δει κανείς πως ο Βέλγος επιθετικός, έχει χλευαστεί σε τεράστιο βαθμό, για τις μέχρι τώρα επιδόσεις του, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Λουκάκου παραμένει ακόμη… άσφαιρος, αν και τα νούμερα αυτά δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Απέναντι σε Σλοβακία και Ρουμανία, κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές, όμως το VAR δεν του επέτρεψε να πανηγυρίσει κανένα από αυτά τα γκολ.

Όντως ορθώς ακυρώθηκαν και τα τρία, αλλά ήταν όλα στη κόψη του «ξυραφιού». Είτε η μύτη του παπουτσιού του, ήταν λίγο πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό, είτε ο συμπαίκτης που του έβγαλε την ασίστ, έτυχε να ακουμπήσει την μπάλα με το χέρι. Κανένα από τα τέρματα αυτά δεν φάνηκαν στην αρχή αντικανονικά, όμως ο Λουκάκου δεν έχει την τύχη με το μέρος του και επειδή στην εποχή του VAR, οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά, το τίμημα ήταν πολύ μεγάλο.

Βέβαια πολλοί δεν στέκονται μόνο στα ακυρωθέν του γκολ, αλλά και στις αμέτρητες ευκαιρίες που έχει χαραμίσει. Αυτό δεν σημαίνει πως ξέχασε την… μπάλα, καθώς ο Λουκάκου αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ στην διαδικασία των προκριματικών με 14 τέρματα, αφήνοντας αρκετά πίσω τον δεύτερο Κριστιάνο στα 10.

Σε μόλις οκτώ αναμετρήσεις, το «θωρηκτό» κατάφερε στην κυριολεξία να σκοράρει ένα… τσουβάλι γκολ, σπρώχνοντας το Βέλγιο με άνεση στην κορυφή του ομίλου, «κλειδώνοντας» με ιδιαίτερη ευκολία μία θέση στο φετινό EURO.

Όλα αυτά βέβαια ανήκουν στο παρελθόν και ο κόσμος φαίνεται να τα έχει ξεχάσει. Πλέον οι μόνες φάσεις του Λουκάκου που μονοπωλούν στο διαδίκτυο, είναι είτε τα χαμένα του τετ-α-τετ, είτε το θλιμμένο του πρόσωπο, όταν αντιλαμβάνεται πως άλλο ένα γκολ του, δεν πρόκειται να μετρήσει.  

Ο Λουκάκου αποτελεί έναν εν ενεργεία θρύλο του Βελγίου, καθώς είναι ο κορυφαίος σκόρερ της εθνικής του, με 85 τέρματα. Αριθμοί που εντυπωσιάζουν, ειδικά αν γίνει και η σύγκριση, με τον δεύτερο της σχετικής λίστας Εντέν Αζάρ, ο οποίος βρίσκεται μόλις στα 33. Ο Λουκάκου είναι 52 ολόκληρα γκολ, πάνω από τον δεύτερο καλύτερο εκτελεστή στα χρονικά του Βελγίου. Παρ’ όλα αυτά το… ανάθεμα δεν το γλιτώνει.

Σίγουρα τα μηδέν γκολ σε αυτές τις δύο αγωνιστικές είναι αποτυχία, όμως ο ίδιος αν και πετάει στα «σκουπίδια» πολλές ευκαιρίες, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, απλώς το VAR «σβήνει» το χαμόγελο από τα χείλη του.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης