Euro 2024

«Σόου» της Πορτογαλίας και άνετη πρόκριση στους «16», με… τριάρα στην Τουρκία! (video)

«Σόου» της Πορτογαλίας και άνετη πρόκριση στους «16», με… τριάρα στην Τουρκία! (video)

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε… Αυτό ακριβώς συνοψίζει την εντυπωσιακή εμφάνιση της Πορτογαλίας απέναντι στην Τουρκία, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να επικρατούν με 3-0. Δύο γκολ στο πρώτο μέρος, ασίστ ο Κριστιάνο στο δεύτερο και η χώρα του προκρίνεται στους «16» του EURO 2024.

Μπορεί οι Τούρκοι να είχαν πείσει με την εμφάνισή τους απέναντι στη Γεωργία, αλλά στην προκειμένη περίπτωση αντιμετώπιζαν την Πορτογαλία. Και αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά, με την ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο να βρίσκεται σε… άλλο επίπεδο.

Επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία με 3-0, είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Μπερνάρντο Σίλβα, ενώ ο «ηγέτης» της, ναι μεν δεν σκόραρε, πλην όμως κατέρριψε ακόμη ένα ρεκόρ: έγινε ο πρώτος σε ασίστ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων με οκτώ, και οδήγησε τη χώρα του στην πρόκριση στην επόμενη φάση.Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Το σκορ άνοιξε στο 21’, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να υποδέχεται εξαιρετικά την μπάλα μέσα στην περιοχή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο σουτ!


Τρία λεπτά αργότερα, ο Φερνάντες σούταρε άουτ, ενώ στο 28’ ήρθε και το δεύτερο τέρμα για τους Πορτογάλους. Κανσέλο και Ρονάλντο δεν συνεννοήθηκαν καλά και απώλεσαν την μπάλα, όμως εκείνη κατέληξε στον Ακαϊντίν, που δίχως να έχει δει πού είναι ο Αλτάι, του τη γύρισε και την έστειλε άθελά του στα δίχτυα για το 2-0!


Τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο πρώτο μέρος, ένα μακρινό σουτ του Κιοκτσού στο 41’, που δεν προβλημάτισε καθόλου τον Πορτογάλο τερματοφύλακα.

Μετά από κάθετη πάσα στην πλάτη της τουρκικής άμυνας ο Κριστιάνο Ρονάλντο βγήκε απέναντι στον Τούρκο γκολκίπερ, με τον CR7 να δείχνει αλτρουισμό και να δίνει ασίστ στον Μπρούνο Φερνάντες που έγραψε το 3-0 με πλασέ στην ανυπεράσπιστη εστία (ο σούπερ σταρ της Αλ Νασρ έγινε έτσι ο κορυφαίος παίκτης σε ασίστ στην ιστορία του Euro).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης