Euro 2024

«Και όμως, είναι… ρεκόρ»: Τι σχέση έχει το Ελλάδα – Ισπανία του 2004, με τον Κριστιάνο και την κάρτα του Ακαϊντίν;

«Και όμως, είναι… ρεκόρ»: Τι σχέση έχει το Ελλάδα – Ισπανία του 2004, με τον Κριστιάνο και την κάρτα του Ακαϊντίν;

Ένα ιδιαίτερο στατιστικό έκανε την εμφάνισή του, μετά το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Τουρκία. Ένας… αριθμός που θύμισε Ελλάδα – Ισπανία, 2004 και ασίστ Βασίλη Τσιάρτα!

Ολοκληρώθηκε πριν από μερικά λεπτά το πρώτο ημίχρονο της συνάντησης της Πορτογαλίας με την Τουρκία, με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να επικρατεί με χαρακτηριστική ευκολία με 2-0.

Προηγήθηκε στο 20ο λεπτό με τον Μπερνάρντο Σίλβα, ακολούθησε ένα απίθανο αυτογκόλ του Ακαϊντίν και κάπως έτσι, διαμορφώθηκε το σκορ του πρώτου μέρους.

Ωστόσο, το εντυπωσιακότερο γεγονός της υπόθεσης έγκειται στις κίτρινες κάρτες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα πρώτα 45 λεπτά. Και το λέμε αυτό διότι, είχαμε να δούμε πέντε «κιτρινισμούς», στο πρώτο ημίχρονο ενός παιχνιδιού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, εδώ και 20 χρόνια!

Πότε ήταν η προηγούμενη αντίστοιχη περίπτωση; Πρέπει να γυρίσει κανείς τον χρόνο στο 2004. Στο έτος που δεν θα ξεχάσει ποτέ η Ελλάδα, εξαιτίας της κατάκτησης του EURO, απέναντι στην Πορτογαλία. Παρά ταύτα, δεν αναφερόμαστε σε ματς απέναντι στη «Σελεσάο», αλλά σε αυτό των ομίλων, κόντρα στην Ισπανία.

Και τότε, όπως και «σήμερα», πέντε κίτρινες κάρτες είχαν κάνει την εμφάνισή τους. Ο Μοριέντες είχε κάνει το 1-0 για την Ισπανία και η Εθνική μας ισοφάρισε στην επανάληψη, με το γκολ του Άγγελου Χαριστέα, έπειτα από την αλησμόνητη μεταβίβαση του Τσιάρτα.

Και κάπως έτσι, η ιστορία επαναλαμβάνεται 20 χρόνια μετά!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης