Euro 2024

Αν το αυτογκόλ ήταν πρόσωπο θα ήταν πρώτος σκόρερ του EURO… με διαφορά! (video)

Αν το αυτογκόλ ήταν πρόσωπο θα ήταν πρώτος σκόρερ του EURO… με διαφορά! (video)

Η «κατάρα» των αυτογκόλ συνεχίζεται στο EURO 2024, με τον Σαμέτ Ακαϊντίν να γίνεται το τελευταίο θύμα αυτής της κατάστασης στο παιχνίδι της ομάδας του με την Πορτογαλία. Αν το αυτογκόλ είχε πρόσωπο θα ήταν φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης του πίνακα. Η επιδημία των αυτογκόλ, είχε ξεκινήσει στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018!

Κάτι συμβαίνει σε αυτό το EURO. Ιδίως με τις άμυνες των ομάδων, οι οποίες πέραν από τους αντιπάλους επιθετικούς, έχουν να αντιμετωπίσουν και τον… κακό τους εαυτό. Μέχρι στιγμής και λίγο πριν «πέσει η αυλαία» στη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, έχουν σημειωθεί ήδη έξι αυτογκόλ.

Τελευταίο θύμα, αποτελεί ο Σαμέτ Ακαϊντίν, με τον πρώην κεντρικό αμυντικό των «πρασίνων» να μην συνεννοείται καλά με την υπόλοιπη άμυνα και τον τερματοφύλακά του, Μπαγίντιρ και να «πλασάρει» την ίδια του την εστία για ένα άκοπο 2-0 των Πορτογάλων στο 28ο λεπτό.

Αυτό ήταν το αυτογκόλ νούμερο έξι στο φετινό EURO, με την Τουρκία να προστίθεται στις υπόλοιπες πέντε ομάδες που έχουν πληγώσει τις ίδιες τους τις εστίες.

 

Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία, Αλβανία και Ιταλία διαθέτουν στις τάξεις τους ποδοσφαιριστές που έχουν πρωταγωνιστήσει σε στιγμιότυπα αυτοτιμωρίας.

Η αντιστοιχία ουσιαστικά αφορά την επίτευξη ένα αυτογκόλ ανά τέσσερα παιχνίδια, με δεδομένο πως έχουν διεξαχθεί ήδη 22 αναμετρήσεις, με την 23η να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο προηγούμενο EURO του 2020, είχαν σημειωθεί συνολικά 11 γκολ, με τη διαφορά φυσικά να είναι πως όλα αυτά είχαν συμβεί στη διάρκεια ολόκληρου του τουρνουά.

Η «επιδημία» των αυτογκόλ, είχε ξεκινήσει από το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία, όταν και είχαν επιτευχθεί συνολικά 12 αυτογκόλ. Ακολούθησε το EURO του 2020 (11 αυτογκόλ) και απομένει να δούμε που θα σταματήσουμε σε αυτή τη διοργάνωση.

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης