Euro 2024

«Κέρβερος ο Μαμαρντασβίλι για τον ιστορικό βαθμό της Γεωργίας»: Μετά από… καταιγίδα ευκαιριών (1-1) η Τσεχία κόλλησε στην ισοπαλία (video)

«Κέρβερος ο Μαμαρντασβίλι για τον ιστορικό βαθμό της Γεωργίας»: Μετά από… καταιγίδα ευκαιριών (1-1) η Τσεχία κόλλησε στην ισοπαλία (video)

Η Τσεχία έκανε τα πάντα για να ανατρέψει το σκορ και να πάρει τους τρεις βαθμούς, όμως βρήκε απέναντι της τον (σχεδόν) ανίκητο Μαμαρντασβίλι. Η Γεωργία χάρη στον «ήρωα» που είχε κάτω από τα δοκάρια της, κατάφερε να πάρει τον πρώτο βαθμό στην ιστορια της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (22/06, 1-1).

Η φοβερή, από την αρχή της αναμέτρησης, Τσεχία τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην Γεωργία, για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του EURO 2024.

Η ομάδα του Χάσεκ έμεινε πίσω στο σκορ, από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μικαουτάτζε. Ο Σικ κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, όμως ο Μαμαρντασβίλι δεν επέτρεψε να παραβιαστεί και δεύτερη φορά η εστία του, κρατώντας τον πρωτο και ιστορικό βαθμό της χώρας του (22/06, 1-1).

Τρομερό ξεκίνημα για την Τσεχία με τους Χλόζεκ και Σικ, να μην καταφέρνουν να κερδίσουν με διπλή προσπάθεια τον Μαμαρντασβίλι, στο 3ο λεπτό.

Μόλις ένα λεπτό μετά ο Σικ απείλησε ξανά, με τον Μαμαρντασβίλι να του λέει και πάλι «όχι».

 Ο Χράνατς ήταν και πάλι μοιραίος για την ομάδα του, καθώς μετά το αυτογκόλ που πέτυχε στην πρεμιέρα, τώρα έκανε πέναλτι. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Μικαουτάτζε είχε μία μοναδική ευκαιρία για να βάλει μπροστά στο σκορ την Γεωργία και δεν την σπατάλησε, κάνοντας το 1-0.

Ο Μαμαρντασβίλι πραγματοποίησε άλλη μία σπουδαία επέμβαση στο 45+5’, όταν απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Σικ, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Φοβερή αντεπίθεση για τους Γεωργιανούς στο 58ο λεπτό, όμως ο Μεκβαμπισβίλι δεν κατάφερε να σκοράρει, καθώς το τελείωμα του δεν ήταν το ιδανικό.

Μετά από μία εκτέλεση κόρνερ, ο Λινγκρ έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο δοκάρι και με «ριμπάουντ» ο Σικ την έσπρωξε στα δίχτυα στο 59ο λεπτό, για το 1-1.

Άλλη μία καλή ευκαιρία για τους Τσέχους, με την κεφαλιά του Τσιτίλ να περνάει ελάχιστα άουτ, στο 77ο λεπτό.

Ανεπανάληπτη χαμένη ευκαιρία για τους Γεωργιανούς στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς. Με αντεπίθεση βγήκαν τρεις εναντίον ενός, με τον Λομπζανίτζε να έρχεται πρόσωπο με τον Τσέχο κίπερ και να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γεωργία (Βιλί Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Κβερκβέλια, Κοτσορασβίλι, Κβαρατσχέλια, Νταβιτασβίλι, Μεκβαμπισβίλι, Τσιταϊσβίλι, Μικαουτάτζε. 
 
Τσεχίας (Ιβάν Χάσεκ): Στάνεκ, Χόλες, Χράνατς, Τσούφαλ, Χλόζεκ, Σικ, Πρόβοντ, Τζούρασεκ, Τσερνί, Κρέιτσι, Σούτσεκ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης