Euro 2024

«Χρυσή» ανατροπή: Ο Γιάρεμτσουκ υπέγραψε τη νίκη της Ουκρανίας (2-1 τη Σλοβακία) και έκανε... θρίλερ τον 5o όμιλο! (video)

«Χρυσή» ανατροπή: Ο Γιάρεμτσουκ υπέγραψε τη νίκη της Ουκρανίας (2-1 τη Σλοβακία) και έκανε... θρίλερ τον 5o όμιλο! (video)
Με ένα υποδειγματικό πλασέ στο 80ο λεπτό, ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ ολοκλήρωσε την ανατροπή της Ουκρανίας απέναντι στη Σλοβακία (21/06, 2-1), χάρισε το πρώτο «τρίποντο» στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα στο EURO 2024 και κράτησε «ζωντανό» το σύνολο του Σεργκέι Ρεμπρόφ
Χάρη στο «χρυσό» γκολ του Ρομάν Γιάρεμτσουκ, η Ουκρανία νίκησε με 2-1 τη Σλοβακία στο Ντίσελντορφ, με αποτέλεσμα να μπει στο «κόλπο» της πρόκρισης, στη φάση των «16» του EURO 2024

Οι Σλοβάκοι άνοιξαν το σκορ με τον Ιβάν Σρανζ, όμως το σύνολο του Σεργκέι Ρεμπρόφ έφερε... τούμπα το ματς και πήρε τους πρώτους βαθμούς, στο φετινό τουρνουά. 
 
Πλέον, οι δύο εθνικές ομάδες είναι ισόβαθμες - με τρεις βαθμούς - στον 5ο όμιλο. Ισάριθμους βαθμούς, με παιχνίδι λιγότερο, έχει και η Ρουμανία, ενώ στον «πάτο» της βαθμολογίας βρίσκεται, τη δεδομένη χρονική στιγμή, το Βέλγιο
 
Όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, όπου η Ουκρανία αντιμετωπίζει τους Βέλγους, την ώρα που η Σλοβακία θα «μονομαχήσει» με τη Ρουμανία

Με «ορμή» και ψυχολογία από τη νικηφόρα πρεμιέρα, το σύνολο του Φρανσέσκο Καλτσόνα μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και στο 11' είχε σπουδαία ευκαιρία με τον Ιβάν Σρανζ, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι από κοντινή απόσταση. 
 
Ό,τι δεν κατόρθωσε να κάνει σε εκείνη τη φάση ο επιθετικός της Σλάβια Πράγας, το έκανε λίγα λεπτά αργότερα. Στο 17ο λεπτό, ο Χάρασλιν γύρισε στην περιοχή και ο Σρανζ πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, για το 1-0. 
 Στη συνέχεια, το σύνολο του Σεργκέι Ρεμπρόφ προσπάθησε να αντιδράσει. Ο Γιαρμολένκο δεν κατόρθωσε να βρει εστία, μετά από κοντινή προβολή στο 29', ενώ στο 34ο λεπτό, ο Τίμτσουκ εκτέλεσε με το δεξί και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. 
 
Έπειτα από αρκετή ώρα και μετά από την προσπάθεια της Ουκρανίας να ισοφαρίσει, οι Σλοβάκοι βρήκαν ανοιχτούς χώρους και απείλησαν με τον Χάρασλιν, ο οποίος είδε το σουτ του, να σταματάει στον Λούνιν, στο 44'. 
 
Στην «επανάληψη», οι Ουκρανοί βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα και κατ' επέκταση στην ισοφάριση, όταν μετά από μία υποδειγματική επίθεση, ο Σαπαρένκο πλάσαρε εύστοχα, για το 1-1, στο 54'. 

Εν συνεχεία, υπήρξε ένα μεγάλο διάστημα στο ματς, όπου ο ρυθμός είχε πέσει, με τους παίκτες του Ρεμπρόφ, σε εκείνο το σημείο, να είναι αυτοί που δείχνουν μεγαλύτερη θέληση, για τη νίκη. 

Και έτσι, στο 80', οι Ουκρανοί έφτασαν στη μεγάλη ανατροπή. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ, Σαπαρένκο, βρήκε με άψογη μπαλιά τον Γιάρεμτσουκ και εκείνος με εξαιρετικό πλασέ έφερε... τούμπα το ματς. 
Η Ουκρανία κατόρθωσε να κρατήσει το 2-1 μέχρι το φινάλε και με αυτό τον τρόπο, πήρε μία σπουδαία νίκη. 
 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

 
Σλοβακία (Καλτσόνα): Ντουμπράφκα, Χάνκο (67' Όμπερτ), Σκρίνιαρ, Βάβρο, Πέκαρικ, Λομπότκα, Ντούντα (60' Μπένες), Κούτσκα, Χάρασλιν (67' Σούσλοφ), Μπόζενικ (60' Στέλετς), Σρανζ (86' Σόερ). 
 
Ουκρανία (Ρεμπρόφ): Τρούμπιν, Τίμτσουκ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Ζιντσένκο, Μπράζκο (85' Σίντορτσουκ), Σαπαρένκο, Σουντάκοφ, Γιαρμολένκο (67' Ζούμπκοφ), Ντόβμπικ (67' Γιάρεμτσουκ), Μούντρικ (85' Μαλινόφσκι). 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης