Euro 2024

«Όταν σκοράρει η Ελβετία αρνείται να… χάσει»: Το αήττητο σερί του Σακίρι και το γκολ «ποίημα», που τον τοποθετεί σε μία μοναδική πρωτιά! (video)

«Όταν σκοράρει η Ελβετία αρνείται να… χάσει»: Το αήττητο σερί του Σακίρι και το γκολ «ποίημα», που τον τοποθετεί σε μία μοναδική πρωτιά! (video)
Ο Σερντάν Σακίρι ήταν ο άνθρωπος που χάρισε στην Ελβετία έναν υπερπολύτιμο βαθμό, που την βάζει με το ενάμισι πόδι στην φάση των «16». Ένα γκολ που θα παραμείνει χαραγμένο στο μυαλό του 32χρονου, αφού τον τοποθέτησε σε μία μοναδική πρωτιά, βοηθώντας τον παράλληλα να διευρύνει ένα απίστευτο σερί που έχει στην κατοχή του!

Πολλές φορές βλέπουμε ποδοσφαιριστές στις μεγάλες διοργανώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες να «μεταμορφώνονται» και να κάνουν όλο το ποδοσφαιρικό κοινό να μιλάει για αυτούς.

Ένας από αυτούς είναι και ο Σερντάν Σακίρι, ο οποίος όποτε φοράει τα χρώματα της εθνικής Ελβετίας φαντάζει ανίκητος! Ο 32χρονος ήταν αυτός που σκόραρε στην αναμέτρηση της Εθνικής του απέναντι στην Σκωτία (1-1, 19/06) για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του EURO 2024 και χάρισε έναν υπερπολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.

Εκτός από την σημαντικότητα που είχε το πανέμορφο γκολ που πέτυχε τον τοποθέτησε στην κορυφή ενός ρεκόρ που μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να το επαναλάβει.

Συγκεκριμένα, ο Ελβετός έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει στις έξι τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις Εθνικών ομάδων. Αν ο Ρονάλντο θέλει να μοιράζεται την κορυφή με τον Σακίρι θα πρέπει να σκοράρει σε ένα από τα εναπομείναντα παιχνίδια της Πορτογαλίας στο EURO 2024!

Το πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ο Σακίρι έχει σκοράρει συνολικά σε 19 αγώνες με την Ελβετία, έχοντας γνωρίσει την ήττα μόνο μία φορά στο παρθενικό του γκολ με την Εθνική του, απέναντι στην Αγγλία το 2010!

Έκτοτε ο ποδοσφαιριστής της Σικάγο Φάιερ μετράει 14 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, όποτε βλέπει το όνομά του στον φωτεινό πίνακα των σκόρερ!

Ωστόσο, ανάμεσα στους ισόπαλους αγώνες υπάρχουν και δύο οδυνηροί αποκλεισμοί της Ελβετίας, αφού μπορεί να μην έχασε απέναντι στην Πολωνία και την Ισπανία, αλλά τέθηκε εκτός συνέχειας στην διαδικασία των πέναλτι στο EURO 2016 και 2020 αντίστοιχα!


Ξεχωριστή αναφορά αξίζουν και τα γκολ που πετυχαίνει ο Σερντάν Σακίρι όταν αγωνίζεται με το εθνόσημο στο στήθος, καθώς το χθεσινό του ήταν απλώς ένα δείγμα από το τι μπορεί να κάνει.

Με τα γκολ του απέναντι στην Ονδούρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και το απίθανο ψαλιδάκι απέναντι στην Πολωνία στο EURO 2016 να μνημονεύονται μέχρι και σήμερα!


Διονύσης Καλαϊζής 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης