Euro 2024

Ισοπαλία σαν νίκη για τους Ελβετούς – Βαθμός από «χρυσάφι» για τους Σκωτσέζους που ελπίζουν... μέχρι τέλους! (video)

Ισοπαλία σαν νίκη για τους Ελβετούς – Βαθμός από «χρυσάφι» για τους Σκωτσέζους που ελπίζουν... μέχρι τέλους! (video)

Με τον βαθμό που της χάρισε ο ρέκορντμαν Σερντάν Σακίρι (1-1), η Ελβετία… ακολουθεί την Γερμανία στη νοκ άουτ φάση. Βαθμός από «χρυσάφι» για τους αξιόμαχους Σκωτσέζους (που είχαν και δοκάρι) που πηγαίνουν με πλεονέκτημα στον τελικό πρόκρισης με την Ουγγαρία (23/06, 22:00).

Παιχνίδι δίχως αύριο για τους Σκωτσέζους, οι οποίοι μετά την συντριβή της πρεμιέρας από την Γερμανία αναζητούσαν απαντήσεις. Απέναντί τους, η εξίσου εντυπωσιακή και σαφώς πιο άνετη βαθμολογικά, Ελβετία του Μουράτ Γιακίν. Οι  Σκωτσέζοι αγωνιζόμενοι με γενναιότητα, κατόρθωσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 16ο λεπτό, έπειτα από μία προσπάθεια που ξεκίνησε ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ. Το τέρμα χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Φαμπιάν Σαρ, καθώς ο Ελβετός κεντρικός αμυντικός τοποθέτησε το πόδι του (δίχως αποτέλεσμα), στην απόπειρά του να ανακόψει την πορεία της μπάλας.

Η Ελβετία, έπρεπε να αντιδράσει και άμεσα πήρε την κατοχή της μπάλας, με σκοπό να ανακτήσει και την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο του «Ράιν Ενεργκί» της Κολωνίας.

Ο Σερντάν Σακίρι ξέρει την μπάλα που ελάχιστοι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν και το απέδειξε τη στιγμή που εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο σφάλμα του Ράλστον στο 26ο λεπτό για να «γράψει» τον Άνγκους Γκαν, σημειώνοντας ένα «γκολ – σωστή ζωγραφιά» (1-1).

 

Σε εκείνο ακριβώς το σημείο, οι Ελβετοί αναθάρρησαν και έψαξαν άμεσα δεύτερο τέρμα με τον Σιλβάν Βίντμερ, ο οποίος αστόχησε από καλή θέση.  Στο 32’ ο Εντόι «χόρεψε» την σκωτσέζικη άμυνα για να νικηθεί τελικά από τον Άνγκους Γκαν. Στην επόμενη φάση, ο ακραίος που ανήκει στη Μπολόνια, κατόρθωσε να βρει δίχτυα με το τέρμα του ωστόσο να ακυρώνεται για οφ σάιντ. Η Σκωτία χρειάστηκε τον τερματοφύλακά της για να ανταποκριθεί στην πίεση της Ελβετίας και να κλείσει το ημίχρονο στο 1-1, όπερ και εγένετο.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Εντόι στο 59’ βρήκε μια πραγματικά καλή στιγμή για τους Ελβετούς, αποτυγχάνοντας να «πλασάρει» σωστά τον Σκωτσέζο τερματοφύλακα.

Σε αυτή τη φάση, ο Κίεραν Τίρνεϊ αποσύρθηκε με πρόβλημα τραυματισμού, περιορίζοντας έτι περαιτέρω τις επιλογές του Κλαρκ. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν αισθητά πεσμένος και το 1-1 διατηρούνταν άκοπα.

Στο 67’ ήταν η σειρά των Σκωτσέζων να απειλήσουν την εστία του Ζόμερ, με τον Χάνλεϊ να σημαδεύει από πολύ κοντά το κάθετο δοκάρι του Ελβετού (σε μία φάση που δημιούργησε η εκτέλεση φάουλ του Ρόμπερτσον). Οι Σκωτσέζοι το πάλευαν με όσες δυνάμεις τους είχαν απομείνει.

Ο Μπριλ Εμπολό στο 82’ έφυγε σαν σαίτα στην πλάτη της σκωτσέζικης άμυνας και «έσκαψε» τον Γκαν, σε μία φάση copy paste του τρίτου τέρματος που είχε σημειώσει στο παιχνίδι με την Ουγγαρία. Ωστόσο, υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ και το γκολ δεν μέτρησε με το 1-1 να παραμένει.

O Ρίντερ, που στο μεταξύ είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο είχε μία τεράστια χαμένη ευκαιρία για να γυρίσει τούμπα το παιχνίδι στο 90'. Αυτό ήταν και ό,τι καλύτερο επεφύλασσε το παιχνίδι με την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται ισόπαλη (1-1) και τους Ελβετούς να παραμένουν αήττητοι με 4 βαθμούς σε δύο αναμετρήσεις. 

Από την πλευρά τους, οι Σκωτσέζοι, έχουν λόγο να χαίρονται και αυτός είναι ο πολύτιμος βαθμός που εξασφάλισαν ενόψει της πολύ κρίσιμης αναμέτρησης με τους Ούγγρους (23/06, 22:00).

Αξίζει να σημειωθεί πως η αποψινή ήταν βραδιά ρεκόρ για τον μεγάλο πρωταγωνιστή των Ελβετών, Σερντάν Σακίρι, ο οποίος αγωνίστηκε στην 7η μεγάλη διοργάνωση με τα χρώματα της Εθνικής Ελβετίας και μάλιστα έβαλε την δική του προσωπική σφραγίδα.

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης