Euro 2024

«Ο Γκιασούλα λυτρώθηκε, γράφοντας ιστορία»: Βαθμός… ανάσα για την Αλβανία (2-2) που σκότωσε τους Κροάτες! (video)

«Ο Γκιασούλα λυτρώθηκε, γράφοντας ιστορία»: Βαθμός… ανάσα για την Αλβανία (2-2) που σκότωσε τους Κροάτες! (video)

Η Αλβανία πήρε τον πρώτο της βαθμό στο φετινό EURO και αυτό το κατάφερε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Ο… μοιραίος Γκιασούλα αφού πρώτα πέτυχε αυτογκόλ, σκόραρε στις καθυστερήσεις «πληγώνοντας» την Κροατία, σε ένα ματς που δύσκολα θα ξεχαστεί (19/06 2-2).

Η Αλβανία ήταν εντυπωσιακή και στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του EURO 2024 και πήρε τον πρώτο της βαθμό.

Η Κροατία αν και κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα μέσα σε μόλις 120 δευτερόλεπτα, δεν μπόρεσε να φρενάρει την… τρέλα των Αλβανών, που στις καθυστερήσεις βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης (19/06, 2-2).

Ο Γκιασούλα έκανε τα πάντα, καθώς με αυτογκόλ χάρισε το προβάδισμα στην Κροατία, πριν της το… κλέψει, με δικό του τέρμα σε μία από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα. Έτσι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που μπήκε αλλαγή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και σκόραρε και για τις δύο... ομάδες.

Η Αλβανία, όπως και στην πρώτη αγωνιστική, «χτύπησε» νωρίς στο παιχνίδι και πήρε το προβάδισμα, μόλις στο 11ο λεπτό. Ο Χισάι έκανε τη σέντρα και ο Λάτσι με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λιβάκοβιτς.

Ο Μπρόζοβιτς δοκίμασε από μακριά να απειλήσει την εστία του Στρακόσια, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει στόχο, στο 20ο λεπτό.

Με κεφαλιά ο Πέτκοβιτς έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Kροάτης φορ, δεν μπόρεσε να δώσει στην μπάλα τροχιά προς την αντίπαλη εστία, στο 27ο λεπτό.

Ο Ασλάνι βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, χωρίς όμως να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία στο 31ο λεπτό, με τον Λιβάκοβιτς να αποκρούει εντυπωσιακά και να αποσοβεί τον κίνδυνο για την Κροατία.

Ο Ασλάνι προσπάθησε και πάλι να νικήσει τον Λιβάκοβιτς, αυτή τη φορά με μακρινό σουτ στο 63’, αλλά ο τερματοφύλακας της Φενέρμπαχτσε ήταν σε ετοιμότητα.

Η Κροατία πίεζε για να βρει το γκολ και στο 69ο λεπτό, με τον Πάσαλιτς να απειλεί με κεφαλιά, η οποία όμως δεν ήταν εύστοχη.

Ο Κράμαριτς έφερε το παιχνίδι στα ίσα, όταν στο 74ο λεπτό μετά από ωραία κυκλοφορία της ομάδας του, βρέθηκε απέναντι στον Στρακόσια και τον εκτέλεσε ιδανικά για το 1-1.

Μόλις δύο λεπτά μετά ήρθε και η ολική ανατροπή του σκορ. Ο Σούτσιτς στο 77’ έκανε το σουτ από κοντινή απόσταση. Ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε, στέλνοντας όμως άθελα του την μπάλα πάνω στα πόδια του Γκιασούλα, με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει με «καραμπόλα» στα δίχτυα της Αλβανίας για το 2-1.

Οι Αλβανοί όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους «λέξη». Στις καθυστερήσεις, ο Γκιασούλα επανόρθωσε για το αυτογκόλ που πέτυχε, σκοράροντας με ένα εκπληκτικό τελείωμα μέσα από την περιοχή, χωρίς να αφήσει κανένα περιθώρια αντίδρασης στον Λιβάκοβιτς, για το τελικό 2-2.

  Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κροατία (Ζ. Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Σούταλο, Γκβάρντιολ, Πέρισιτς (84' Σόσα), Μόντριτς, Κόβασιτς, Μπρόζοβιτς (46' Πάσαλιτς), Μάγερ (46' Σούτσιτς), Κράμαριτς, Πέτκοβιτς (69' Μπούντιμιρ)

Αλβανία (Σιλβίνιο): Στρακόσια, Χισάι, Ντιμσίτι, Αγιέτι, Μιτάι, Ασλάνι, Ραμαντάνι, Λάτσι, Ασάνι (64' Σεφέρι), Μπαϊράμι, Μανάι

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης