Euro 2024

«Κάθε γκολ και άλλος σκόρερ»: Το στατιστικό που καθιστά «ξεχωριστά» τα πρώτα γκολ του EURO 2024! (video)

«Κάθε γκολ και άλλος σκόρερ»: Το στατιστικό που καθιστά «ξεχωριστά» τα πρώτα γκολ του EURO 2024! (video)

Η αλήθεια είναι ότι το EURO 2024 έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά, αφήνοντας τους πάντες ικανοποιημένους. Ποια είναι, όμως, η ιδιαιτερότητα στα γκολ που έχουν σημειωθεί έως τώρα στη διοργάνωση;

Μετά το πέρας της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του EURO 2024, ένα σίγουρο: Ότι δεν μας έχει απογοητεύσει καθόλου!

Ματς-θρίλερ, ανατροπές, ένταση, πάθος και φυσικά «γκολάρες». Πόσα έχουν μπει συνολικά; Στις πρώτες 12 αγωνιστικές μετράμε 31 γκολ, έχουμε δηλαδή μέσο όρο 2 περίπου τέρματα ανά ματς.

Το πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης, όμως, είναι άλλο. Ότι παράλληλα έχουμε 31 διαφορετικούς σκόρερ, στατιστικό που θέτει ένα νέο… ρεκόρ.

Κι αυτό, γιατί για πρώτη φορά σε διοργανώσεις EURO και Παγκοσμίων Κυπέλλων τα πρώτα 31 γκολ, εκτός των αυτογκόλ που σημειώθηκαν, έχουν επιτευχθεί από 31 διαφορετικούς σκόρερ! Δεν έχει βάλει κανένας πάνω από ένα.

Για να βρούμε ό,τι πιο κοντινό σε αυτό, θα πρέπει να πάμε αρκετά πίσω στο χρόνο και, πιο συγκεκριμένα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο 1998, όπου είχαμε 29 σκόρερ, όσοι ήταν και σε εκείνο του 1996.


Το ρεκόρ «έσπασε» και αισίως ετοιμαζόμαστε για την δεύτερη αγωνιστική, σε ένα EURO που, όπως όλα δείχνουν, θα προσφέρει άπλετο θέαμα.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης