Euro 2024

«Το μέλλον του ποδοσφαίρου βρίσκεται σε ασφαλή χέρια»: Οι αστέρες του EURO 2024 που «έλαμψαν» στην πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης! (video)

«Το μέλλον του ποδοσφαίρου βρίσκεται σε ασφαλή χέρια»: Οι αστέρες του EURO 2024 που «έλαμψαν» στην πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης! (video)
Η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του EURO 2024 έφτασε στο τέλος της. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην συνέχεια της διοργάνωσης, που μέχρι στιγμής δεν μας έχει απογοητεύσει, με τα πιτσιρίκια που αγωνίζονται στα γήπεδα της Γερμανίας να έχουν αφήσει από νωρίς το στίγμα τους σε αυτήν!

Το EURO 2024 έκανε πρεμιέρα, με όλες τις ομάδες να έχουν αγωνιστεί από μία φορά. Σίγουρα δεν είναι η ιδανική χρονική διάρκεια για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στα παιδιά «θαύματα» που έχουν τρελάνει την Ευρώπη από τόσο νωρίς.

Άλλωστε, δεν είναι μόνο οι τρομερές τους εμφανίσεις, αφού οι περισσότεροι έχουν «σπάσει» ρεκόρ που κανείς δεν περίμενε πως θα καταφέρουν.

Θα ξεκινήσουμε με το απίστευτο δίδυμο της οικοδέσποινας Γερμανίας. Φυσικά, αναφερόμαστε στον Μουσιάλα και τον Βίρτς που ήταν από τους πολυτιμότερους της Γερμανίας στον πρώτο αγώνα της διοργάνωσης, απέναντι στην Σκωτία (5-1, 14/06).

Ο Φλόριαν Βίρτς έγινε ο νεότερος Γερμανός αθλητής που σκοράρει σε EURO, ξεπερνώντας τον συμπαίκτη του Κάι Χάβερτς. Ταυτόχρονα έγινε και ο μικρότερος σε ηλικία αθλητής που σκοράρει το εναρκτήριο γκολ της διοργάνωσης! 

Από την άλλη ο Τζαμάλ Μουσίαλα πραγματοποίησε μία μυθική εμφάνιση, αφού εκτός από το γκολ που πέτυχε ήταν και ο MVP της πρεμιέρας για τους Γερμανούς. Και όλα αυτά όντας μόλις 21 ετών και 142 ημερών!

Στον δεύτερο όμιλο το παιδί «θαύμα» που αντίκρισε το ποδοσφαιρικό κοινό ήταν ο Λαμίν Γιαμάλ. Οι συστάσεις για τον 16χρονο είναι περιττές, αφού το τελευταίο διάστημα έχει κάνει όλη την Ευρώπη να… παραμιλάει!

Ο παίκτης της Μπαρτσελόνα έγινε ο νεότερος που αγωνίζεται σε τελική φάση EURO, ενώ  κατάφερε να κάνει και ασίστ στο ντεμπούτο του στην διοργάνωση απέναντι στην Κροατία (3-0, 15/06).

Εκτός συζήτησης δεν μπορεί να μείνει ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, που αν και μόλις 20 ετών φαντάζει πολύ μεγαλύτερος, αφού βρίσκεται πολλά χρόνια στο προσκήνιο του παγκοσμίου ποδοσφαιίρου.

Ο Άγγλος μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο μοναδικός σκόρερ στην αναμέτρηση της Εθνικής του κόντρα στην Σερβία (1-0, 16/06) και με αυτόν τον τρόπο έγινε ο πρώτος παίκτης μετά το 1992 που πετυχαίνει γκολ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και δεν αγωνίζεται στο Νησί!

Μάλιστα, έγινε και ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που αγωνίζεται σε τρεις διαφορετικές μεγάλες διοργανώσεις (EURO 2020, Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, EURO 2024), όντας μικρότερος από την ηλικία των 21 ετών!

Μαζί του υπάρχει ακόμα ένας παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης που «τρέλανε» το ποδοσφαιρικό κοινό και αγωνίζεται στον τελευταίο όμιλο της διοργάνωσης.Ο Αρντά Γκιουλέρ βοήθησε την εθνική Τουρκίας να επικράτησει της Γεωργίας (3-1, 18/6) και έγινε ο νεότερος αθλητής που σκοράρει στο ντεμπούτο του στην διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο και το γκολ του απέναντι στην Εθνική μας ομάδα το 2004!

Στον ίδιο όμιλο με τον Γκιουλέρ ξεχώρισε ακόμα ένας πιτσιρικάς που έκανε το ντεμπούτο του στην διοργάνωση. Ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο μπήκε ως αλλαγή στο 90΄και στο δεύτερο λεπτό τον καθυστερήσεων έδωσε την νίκη στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας που κατάφερε να «λυγίσει» την μαχητική Τσεχία (2-1, 18/06). 

Και αυτή είναι μόνο η αρχή! Αφού τα νεαρά «αστέρια» της διοργάνωσης, θα έχουν την ευκαιρία να «λάμψουν» ακόμα περισσότερο στην συνέχειά της!

Διονύσης Καλαϊζής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης