Euro 2024

Οι ευκαιρίες του Σπόραρ και οι δημιουργίες του Μλαντένοβιτς: Τα πεπραγμένα των «Ελλήνων» στην πρώτη αγωνιστική του EURO 2024! (video)

Οι ευκαιρίες του Σπόραρ και οι δημιουργίες του Μλαντένοβιτς: Τα πεπραγμένα των «Ελλήνων» στην πρώτη αγωνιστική του EURO 2024! (video)

Η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του EURO 2024 αισίως ολοκληρώθηκε και η δεύτερη «στροφή» ξεκινάει σήμερα (19/06)! Τι έκαναν, όμως, όσοι «Έλληνες» αγωνίστηκαν στα γήπεδα της Γερμανίας με τις Εθνικές τους;

Μπορεί η Εθνική Ελλάδας να μην είναι παρούσα στο EURO 2024, παρ’ όλα αυτά το ελληνικό στοιχείο είναι… έντονο στη Γερμανία.

Η Stoiximan Super League έχει «εκπροσώπους» από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό, δώδεκα στο σύνολό τους. Με την πρώτη αγωνιστική των ομίλων να ολοκληρώνεται χθες, Τρίτη (18/06), είναι ευκαιρία να δούμε τι έκαναν οι πέντε από αυτούς που αγωνίστηκαν με τις Εθνικές τους.

Αρχής γενομένης με τη Σλοβενία και τους τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού. Οι Σλοβένοι απέσπασαν την ισοπαλία από τη Δανία (1-1), με τον Αντράζ Σπόραρ να βρίσκεται στο… επίκεντρο για τους λάθους λόγους.

Είχε σωρεία χαμένων ευκαιριών, ειδικά μετά την ισοφάριση της χώρας του. Η Σλοβενία είχε το μομέντουμ και πίεζε για την ανατροπή, αλλά ο Σπόραρ αποδείχθηκε «μοιραίος» αστοχώντας από πλεονεκτικές θέσεις για γκολ σε αρκετές περιπτώσεις. 


Θετική ήταν η παρουσία του Άνταμ Τσέριν στη μεσαία γραμμή, με τον παίκτη του «τριφυλλιού» να αγωνίζεται σε όλο το ματς έχοντας και μία καλή στιγμή για να βρει δίχτυα. Λίγα λεπτά συμμετοχής είχε ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς που πέρασε ως αλλαγή στο 67ο λεπτό. 


Ακόμη ένας παίκτης του Παναθηναϊκού που ξεχώρισε, ήταν ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς στην ήττα της Σερβίας από την Αγγλία (0-1). Ήρθε από τον πάγκο στο 43’ αντικαθιστώντας τον Κόστιτς και ήταν από τους πιο δραστήριους του γηπέδου για τους Σέρβους, δημιουργώντας ρήγματα στα πλαϊνά της άμυνας των Άγγλων, που έμειναν ωστόσο ανεκμετάλλευτα από τους συμπαίκτες του. 


Λίγα πράγματα από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς στα 74΄που έπαιξε, ενώ οι Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Νεμάνια Μαξίμοβιτς δεν χρησιμοποιήθηκαν από τον Ντράγκαν Στοΐκοβιτς.  

Όσον αφορά τους υπόλοιπους πέντε ποδοσφαιριστές της Stoiximan Super League, για την ΑΕΚ ο Στίβεν Τσούμπερ έμεινε εκτός στη νίκη της Ελβετίας με την Ουγγαρία (3-1) λόγω προβλήματος τραυματισμού, ενώ ο Ντομαγκόι Βίντα έμεινε στον πάγκο στην ήττα της Κροατίας από την Ισπανία (0-3).

Όπως έγινε και με τον Νταμιάν Σιμάνσκι στην ανατροπή της Ολλανδίας απέναντι στην Πολωνία (1-2), αλλά και με τους Γεωργιανούς του Παναιτωλικού, Τζίμι Ταμπίντζε και Λεβάν Σενγκέλια, στην ήττα από την Τουρκία (1-3).

Άρτεμις Κλεφτάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης