Euro 2024

«Κονσεϊσάο για τρειιις!»: Χρυσή αλλαγή, λύτρωσε την Πορτογαλία στην πρεμιέρα με buzzer beater, (2-1) την Τσεχία! (video)

«Κονσεϊσάο για τρειιις!»: Χρυσή αλλαγή, λύτρωσε την Πορτογαλία στην πρεμιέρα με buzzer beater, (2-1) την Τσεχία! (video)

Η Πορτογαλία δεν δέχθηκε να αφήσει βαθμούς στην αναμέτρηση με την Τσεχία και κατάφερε στις καθυστερήσεις να φέρει τα… πάνω κάτω χάρη στον «ήρωα» που μπήκε αλλαγή, Φρανσίσκο Κονσεϊσάο (18/06, 2-1).

Τρομερή κατάθεση ψυχής από την Πορτογαλία αρνήθηκε «πεισματικά» να μην κερδίσει τους Τσέχους και με «χρυσή» αλλαγή τον Κονσεϊσάο πήρε τους τρεις βαθμούς με μία άκρως εντυπωσιακή ανατροπή.

Η ομάδα του Χάσεκ πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, όμως δεν κατάφερε να αποσοβήσει το… μοιραίο και έμεινε με άδεια χέρια (18/06, 2-1).

Ο Ρονάλντο «προειδοποίησε» στο 8ο λεπτό, όταν μετά τη σέντρα του Λεάο, δεν κατάφερε να κατευθύνει την μπάλα με το κεφάλι του, προς την εστία.

Ο Φερνάντες στο 24’ δοκίμασε από μακριά την τύχη του, όμως η μπάλα πέρασε για λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τσέχου τερματοφύλακα.

Σπουδαία απόκρουση του Στάνιεκ στο 32ο λεπτό, λέγοντας ένα εντυπωσιακό «όχι» στον Κριστιάνο που βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει.

Ο Ρονάλντο απείλησε για άλλη μία φορά με κεφαλιά. Στο 54ο λεπτό ο Νταλότ με σέντρα στόχεψε το κεφάλι του Κριστιάνο, όμως μετά από κόντρα η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Στην απευθείας εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε ο Ρονάλντο στο 58’ ο Στάνιεκ είχε απάντηση και μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Οι Πορτογάλοι αδυνατούσα να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή τους με επιτυχία και αυτή, μετά την πάσα του Τσουφάλ, στρώθηκε στον Πρόβοντ. Ο χαφ της Σλάβια Πράγας δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά και εκτέλεσε εντυπωσιακά τον Κόστα στο 62ο λεπτό, για το 1-0.

Πολύ γρήγορα η Πορτογαλία κατάφερε να αντιδράσει. Στο 69’ ο Στάνιεκ απέκρουσε την σέντρα του Μέντες που έγινε από τα αριστερά, έστειλε όμως την μπάλα πάνω στον Χράνατς και αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Η Πορτογαλία τελικά έφτασε στην ολική ανατροπή με τον ήρωας της… βραδιάς, Φρανσίσκο Κονσεϊσάο. Ο Νέτο απείλησε από πλάγια, με τον τερματοφύλακα των Τσέχων να μην διώχνει πειστικά. Εκεί πετάχτηκε ο Κοσνεϊσάο και με κοντινό πλασέ στις καθυστερήσεις έγραψε το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πορτογαλία (Ρ. Μαρτίνες): Κόστα, Ρούμπεν Ντίας, Πέπε, Νταλότ, Κανσέλο, Μέντες, Μπ. Σίλβα, Φερνάντες, Βιτίνια, Ρονάλντο, Λεάο.

Τσεχία (Ι. Χάσεκ): Στάνιεκ, Χόλες, Χράνατς, Κρέιτσι, Τσούφαλ, Ντούντερα, Σουλτς, Σούτσεκ, Πρόβοντ, Σικ, Κούχτα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης