Euro 2024

«EURO, απόψε γράφω ιστορία!»: Ο Αρντά Γκιουλέρ ξέρει να... συστήνεται καλύτερα και από τον Κριστιάνο Ρονάλντο! (video)

«EURO, απόψε γράφω ιστορία!»: Ο Αρντά Γκιουλέρ ξέρει να... συστήνεται καλύτερα και από τον Κριστιάνο Ρονάλντο! (video)

Θα μπορούσε να φανταστεί κανείς καλύτερο ντεμπούτο σε EURO, από αυτό που μόλις έζησε ο Αρντά Γκιουλέρ; Ο πιτσιρικάς της Τουρκίας και της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ολόκληρη την Ευρώπη να μιλάει για τα κατορθώματα του.

Ένα από τα πολλά παιδιά… θαύματα της Ρεάλ Μαδρίτης, ξεκίνησε με τη πρώτη ευκαιρία να «λάμπει» και στο EURO 2024.

Ο Αρντά Γκιουλέρ στην πρεμιέρα της Τουρκιάς στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα απέναντι στη Γεωργία, την έσπρωξε προς τη νίκη (18/06, 3-1) με ένα «εξωπραγματικό» γκολ, που συμπυκνώνει μέσα, ολόκληρο το ταλέντο του 19χρονου μεσοεπιθετικού της «Βασίλισσας».

Ο νεαρός αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε μία μεγάλη διοργάνωση, φορώντας τα χρώματα της χώρας του και σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητος. Στο 65ο λεπτό, οι Γεωργιανοί έκαναν το μοιραίο λάθος να του δώσουν χώρο, έξω από την περιοχή και αυτός τους… τιμώρησε.

Ο Γκιουλέρ όπλισε και εξαπέλυσε έναν σπάνιας ομορφιάς «κεραυνό» που άφησε άπαντες στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ, με το στόμα ανοικτό. Η μπάλα «καρφώθηκε» στο αριστερό «Γ» του Μαρμαντασβίλι, ο οποίος όσο και αν τεντώθηκε, ήταν αδύνατο να τη φτάσει.

Τι «όνειρο» ζει ο μικρός; Με το γκολ αυτό κατάφερε να γίνει ο νεότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε ντεμπούτο, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, «εκθρονίζοντας» τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την κεφαλιά που είχε πετύχει απέναντι στην Ελλάδα το 2004.

Ο πιτσιρικάς ξέρει να συστήνεται με τον καλύτερο τρόπο στα μεγάλα «ραντεβού». Άλλωστε και το πρώτο του τέρμα με την Ρεάλ μόνο εύκολο δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς. Το δυνατό του στοιχείο δεν είναι αποκλειστικά τα σουτ-φωτοβολίδες, αλλά και η άριστη τεχνική κατάρτιση που διαθέτει.

Απέναντι στη Θέλτα, για την 28η αγωνιστική της La Liga, ο Γκιουλέρ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα λευκά των Μαδριλένων, εκμεταλλευόμενος ιδανικά την κάθετη του Θεμπάγιος, καθώς πέρασε και τον τερματοφύλακα, πριν τη σπρώξει στα δίχτυα και γράψει το τελικό 4-0.

Κάτι παραπάνω θα ήξερε και ο Κάρλο Αντσελότι όταν είχε πει χαρακτηριστικά για αυτόν: «Έχει ένα τρομερό χάρισμα, η μπάλα είναι ερωτευμένη μαζί του».

Από αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής, ο «Καρλέτο» άδικο δεν έχει.

Το «άστρο» του Γκιουλέρ φωτίζει την Τουρκία και το μόνο που μένει να δούμε, είναι μέχρι που μπορεί να την οδηγήσει.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης