Euro 2024

«Ηγέτης της Τουρκίας, 19 ετών»: Ο Γκιουλέρ… καθάρισε με γκολάρα (3-1) την πολύ σκληρή για να πεθάνει, Γεωργία! (video)

«Ηγέτης της Τουρκίας, 19 ετών»: Ο Γκιουλέρ… καθάρισε με γκολάρα (3-1) την πολύ σκληρή για να πεθάνει, Γεωργία! (video)
Ήταν η στιγμή του! Ο Αρντά Γκιουλέρ έδειξε πώς «παρουσιάζονται» σε EURO ταλέντα της δικής του κλάσης, χαρίζοντας με μοναδικής ομορφιάς γκολ, τη νίκη στην Τουρκία (18/06, 3-1), πριν σκοράρει σε άδειο τέρμα ο Ακτουρκόγλου! Πολύ δύσκολα «λύγισε» η Γεωργία, με τον Μικαουτάτζε να βρίσκει δίχτυα και να «γράφει» ιστορία. Τεράστιες χαμένες ευκαιρίες για τη «σταχτοπούτα» στις καθυστερήσεις!

Η Τουρκία τα βρήκε πιο σκούρα απ' ό,τι θα περίμενε στην πρεμιέρα της στο EURO 2024, απέναντι στη «σταχτοπούτα», Γεωργία. Κατάφερε, όμως, να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις της (18/06, 3-1), κυρίως χάρις το υπέροχο γκολ του Αρντά Γκιουλέρ.

Αυτός έκρινε ουσιαστικά τα πάντα για το σύνολο του Βιντσέντζο Μοντέλα, που έμοιαζε μπλοκαρισμένο από την παρέα του Κβίτσα Κβαρατσχέλια, που άφησε εκτός του μεγάλου τουρνουά, τη δική μας εθνική ομάδα. Όλα αυτά, βέβαια, έως το 65ο λεπτό, που μία έμπνευση της στιγμής, στάθηκε αρκετή για να ανοίξει τον δρόμο προς το «τρίποντο».

Ιστορικό γκολ για τη Γεωργία, από την άλλη πλευρά, με τον Μικαουτάτζε να υπογράφει το πρώτο της σε τελική φάση EURO! Τεράστιες χαμένες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις για τους Γεωργιανούς, με τον Ακτούρκογλου να διανύει σχεδόν όλο το γήπεδο στο 90+7', για να σκοράρει σε άδειο τέρμα και να διαμορφώσει το τελικό σκορ (3-1), μετά την προώθηση και του Μαμαρντασβίλι.


Η Τουρκία «μπήκε» δυναμικά στο ματς. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 25ο λεπτό, κατάφερε να βρει δίχτυα με εντυπωσιακό τρόπο. Η μπάλα στρώθηκε στον Μιλντίρ, που με μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής, έκανε το 1-0!

Μάλιστα, ενάμισι λεπτό αργότερα, σκόραρε και ο Γιλντίζ με κοντινή προβολή, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

 

Εν τέλει, αντί για προβάδισμα δύο τερμάτων, η Τουρκία ισοφαρίστηκε. Μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Κοτσορασβίλι βρήκε τον Μικαουτάτζε στην καρδιά της περιοχής, που πλάσαρε στην κλειστή γωνία και «έγραψε» το 1-1!

 

Οι ακίνδυνοι έως εκείνο το χρονικό σημείο Γεωργιανοί, άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς και ξεκίνησαν να έχουν τις δικές τους καλές στιγμές.

Η γκολάρα του Γκιουλέρ, ωστόσο, στο 65ο λεπτό, τους «έκοψε» τα πόδια. Ο νεαρός «μάγος», έστειλε την μπάλα με φοβερό... κεραυνό, σε ένα σημείο που ο Μαμαρντασβίλι δεν είχε περιθώρια αντίδρασης.


Η Γεωργία προσπάθησε να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά και εκτός από το δοκάρι του Κοτσορασβίλι στο 80', στις καθυστερήσεις, είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Ούτε ο Μικαουτάτζε στο 90+3', ούτε ο Νταβινταβίλι στο 90+6' κατάφεραν να ισοφαρίσουν, με τον Σανιόλ να «τραβάει» τα μαλλιά του!

Εν τέλει, στην τελευταία φάση του αγώνα ουσιαστικά, και με όλη τη Γεωργία στην περιοχή της Τουρκίας, ο Ακτούρκογλου «έκλεψε» την μπάλα, διένυσε σχεδόν όλο το γήπεδο και προ κενής εστίας, «έγραψε» το 3-1 ως τελικό σκορ του ματς.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τουρκία (Βιντσέντζο Μοντέλα): Γκιουνόκ, Μιλντίρ (85' Τσελίκ), Ακαϊντίν, Μπαρντακσί, Καντιόγλου, Αϊχάν (79' Ντεμιράλ), Τσαλχάνογλου (90+2' Οζκάν), Γκιουλέρ (79' Γιαζίτσι), Κοκτσού, Γιλντίζ (85' Ακτούρκογλου), Γιλμάζ.

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Κβιρκβέλια (85' Ζιβζιβάτζε), Κάσια, Ντβαλί, Τσιταϊσβίλι (74' Λοτσοσβίλι), Κοτσορασβίλι, Μεκβαμπισβίλι (89' Αλτονασβίλι), Τσακβετάτζε (74' Νταβιντασβίλι), Μικαουτάτζε, Κβαρατσχέλια.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης