Euro 2024

Το «κλειστό» κλαμπ της Γαλλίας: Ο Ζιρού μόλις ο τέταρτος, πλάι σε Ανρί και...; (video)

Το «κλειστό» κλαμπ της Γαλλίας: Ο Ζιρού μόλις ο τέταρτος, πλάι σε Ανρί και...; (video)

Ο Ολιβιέ Ζιρού γράφει τη δική του ιστορία με τους «τρικολόρ». Με τη συμμετοχή του απέναντι στην Αυστρία (17/06), μπήκε σε πολύ ξεχωριστή κατηγορία Γάλλων παικτών που έχουν εκπροσωπήσει τη χώρα σε επτά τουλάχιστον μεγάλες διοργανώσεις!

Ό,τι και να πούμε για τον Ολιβιέ Ζιρού είναι λίγο. Ο 37χρονος πλέον Γάλλος φορ αναμένεται να αποχωρήσει από την Εθνική Γαλλίας μετά το EURO 2024 και όλα αυτά που έχει καταφέρει ως τώρα, μόνο λίγα δεν είναι.

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «τρικολόρ» με 57 γκολ, όντας παράλληλα και ο γηραιότερος σκόρερ με το εθνόσημο. Πρόσφατα, μάλιστα, έγινε και ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Γαλλίας, σπάζοντας το σχετικό ρεκόρ.

Το βράδυ της Δευτέρας (17/06), προσέθεσε ακόμη ένα. Όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Κιλιάν Εμπαπέ μερικά λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης με την Αυστρία, ο Ζιρού έπαιξε επίσημα στην 7η μεγάλη διεθνή διοργάνωση της καριέρας του με τη φανέλα της Γαλλίας


Η αρχή είχε γίνει από το EURO 2012 για να ακολουθήσουν εκείνα του 2016, του 2020 και αισίως του 2024, ενώ έχει συμμετάσχει ακόμη στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2014, του 2018 όπου και στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου, και του 2022.

Με τον τρόπο αυτό, έγινε μέλος ενός «κλειστού» κλαμπ Γάλλων παικτών που έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο. Ποιοι είναι οι υπόλοιποι της λίστας; Ο μελλοντικός του συμπαίκτης στην LAFC, Ούγκο Γιορίς, ο «θρυλικός» Τιερί Ανρί και ο σπουδαίος Λιλιάν Τουράμ. Όλοι τους, έχουν εκπροσωπήσει τη Γαλλία σε επτά μεγάλες διοργανώσεις


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης