Euro 2024

Οι πρεμιέρες σε EURO... πληγώνουν την Σκωτία: Θα αλλάξει «συνήθειες» κόντρα στη Γερμανία; (video)

Οι πρεμιέρες σε EURO... πληγώνουν την Σκωτία: Θα αλλάξει «συνήθειες» κόντρα στη Γερμανία; (video)

Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Το EURO 2024 ξεκινάει και η οικοδέσποινα Γερμανία έρχεται αντιμέτωπη με την Σκωτία (14/06, 22:00), που θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι δεν έχει μπορέσει στα προηγούμενα τρία EURO που έχει συμμετάσχει!

Όλα είναι έτοιμα για την πρώτη σέντρα του EURO 2024. Σε λίγες ώρες Γερμανία και Σκωτία (14/06, 22:00) θα δώσουν την πρώτη «μάχη» στην μεγάλη διοργάνωση.

Οι οικοδεσπότες θέλουν να φτάσουν μετά από 10 χρόνια στην κατάκτηση κάποιου τίτλου, για να ξεκινήσουν θετικά το ταξίδι τους θα πρέπει να προσπεράσουν το «εμπόδιο» της Σκωτίας, που θέλει να κάνει ό,τι δεν έχει μπορέσει σε όσες διοργανώσεις EURO, έχει λάβει μέρος!

Συγκεκριμένα η ομάδα που έχει στο «τιμόνι» της τον Στιβ Κλαρκ, θέλει να φτάσει στην πρώτη νίκης της σε πρεμιέρα EURO, αφού στις προηγούμενες τρεις είτε έχει ηττηθεί, είτε έχει αρκεστεί στον βαθμό της ισοπαλίας.

Πρώτη συμμετοχή των Σκωτσέζων ήταν στο μακρινό 1992 στην διοργάνωση που διεξαγόταν στην Σουηδία. Τότε στην πρεμιέρα τους περίμενε η Ολλανδία, που στην προηγούμενη διοργάνωση είχε φτάσει στην κατάκτηση του μοναδικού της τροπαίου, μέχρι και σήμερα. Οι «Οράνιε» κατάφεραν να επιβληθούν με 1-0 και ανάγκασαν την Σκωτία να ξεκινήσει με το «αριστερό» την ιστορία της στις διοργανώσεις του EURO.  


Τέσσερα χρόνια αργότερα οι δύο ομάδες θα «ανανέωναν» το ραντεβού τους και πάλι για την πρώτη αγωνιστική της μεγάλης διοργάνωσης! Αυτήν την φορά, οι Σκωτσέζοι κατάφεραν να αποσπάσουν τον βαθμό της ισοπαλίας, με τον αγώνα να λήγει χωρίς σκορ.

Στο EURO 2020 η εθνική Σκωτίας βρισκόταν σε έναν όμιλο «φωτιά», αφού οι τρεις Εθνικές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ήταν η Αγγλία, η Κροατία και η Τσεχία την οποία αντιμετώπισε και στην πρεμιέρα.

Τα πράγματα για ακόμα μία φορά δεν πήγαν όπως θα ήθελαν οι φίλαθλοι της ομάδας, αφού η Τσεχία κέρδισε με 2-0, αναγκάζοντας την Σκωτία σε ακόμα μία απώλεια βαθμών σε πρεμιέρα EURO.  


Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε αν θα μπορέσει να αφήσει πίσω της τα αποτελέσματα των προηγούμενων διοργανώσεων, έχοντας βέβαια πολύ δύσκολο έργο, αφού η οικοδέσποινα Γερμανία δεν θέλει με τίποτα να σκέφτεται το ενδεχόμενο απώλειας βαθμών μπροστά στους φιλάθλους της.

Διονύσης Καλαϊζής  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης