Euro 2024

Ο Κρεγκ Μπρούστερ στο BN Sports: «Ελπίζω η Σκωτία να καταφέρει ό,τι και η Ελλάδα το 2004» (video)

Ο Κρεγκ Μπρούστερ στο BN Sports: «Ελπίζω η Σκωτία να καταφέρει ό,τι και η Ελλάδα το 2004» (video)

Ολόκληρη η Σκωτία ζει και αναπνέει για την πρεμιέρα του EURO 2024, απέναντι στους οικοδεσπότες Γερμανούς. Ο Κρεγκ Μπρούστερ μετράει τις ώρες για την έναρξη της διοργάνωσης και αναλύει στο BN Sports το «ταβάνι» της χώρας του σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο θρύλος του Ιωνικού μίλησε για τις δυνατότητες που έχει η φετινή εθνική Σκωτίας, αλλά και για το… κρίμα που δεν κατάφερε αυτός να την εκπροσωπήσει ποτέ.

Συνέντευξη στον Άγγελο Κρεμαστό

Η μεγάλη μέρα έφτασε. Το EURO 2024 είναι έτοιμο να ξεκινήσει και ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περιμένει καρτερικά την σέντρα του Γερμανία – Σκωτία (14/06).

Οι Σκωτσέζοι θα συμμετάσχουν στο 4o EURO της ιστορίας τους και σε έναν δύσκολο όμιλο με Γερμανία, Ουγγαρία και Ελβετία, ευελπιστούν να πραγματοποιήσουν μία πορεία που θα μείνει στην ιστορία.

Ο Μπρούστερ είναι ένας ζωντανός θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου και ειδικά της Νίκαιας. Ο άλλοτε επιθετικός του Ιωνικού δεν βλέπει την ώρα για να ξεκινήσει η διοργάνωση και να απολαύσει τους «αστέρες» της χώρας του, στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ο Κρεγκ Μπρούστερ μίλησε στο BN Sports για την αγαπημένη του ομάδα, που είχε ιστορικά η εθνική Σκωτίας, για τον απρόσμενα δεινό σκόρερ Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, αλλά και για τα μαγικά χρόνια που πέρασε στην Ελλάδα.

Powered by Λουξ: Η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία αναψυκτικών και χυμών

εικόνα_2024-06-07_192549858_1.png

Η Σκωτία τα τελευταία χρόνια έχει φτιάξει μία δυνατή μάδα και δίνει ξανά το «παρών» σε μία μεγάλη διοργάνωση. Πιστεύετε πώς ήρθε η ώρα για να κυνηγήσει μία καλή πορεία σε αυτό το EURO;

«Είναι μόνο η 4η πρόκριση της Σκωτίας στα Euro, 1992, 1996, 2020 και τώρα το 2024. Ο προπονητής έχει κάνει πραγματικά υπέροχη δουλειά με την ομάδα στα προκριματικά. Έχει κάνει ξανά τη χώρα περήφανη για την Εθνική της ομάδα.

Έχουμε ένα εξαιρετικά δύσκολο εναρκτήριο παιχνίδι με τους γηπεδούχους, τη Γερμανία που θα είναι ξεκάθαρα φαβορί, οπότε θα πρέπει να κερδίσουμε τα παιχνίδια μας με την Ελβετία και την Ουγγαρία για να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Οι παίκτες σίγουρα θα δώσουν τα πάντα και μαζί με την εκπληκτική υποστήριξη από τον κόσμο, ελπίζουμε να πάμε μακριά σε αυτή την διοργάνωση».  

bruion.jpg

Ιστορικά ποια θεωρείτε την πιο εντυπωσιακή ομάδα που είχε ποτέ η Σκωτία;

«Οι αγαπημένες μου ομάδες της Σκωτίας ήταν τη δεκαετία του 1980 που έβλεπα τους Κένι Νταλγκλίς και Γκρέαμ Σούνες, αλλά και παίκτες που ήταν ήρωές μου από την ομάδα της πατρίδας μου, της Νταντί Γιουνάιτεντ. Όπως οι Ντέιβιντς Νάρεϊ, Ρίτσαρντ Γκοφ, Πολ Στάροκ και Μορίς Μάλπας. Ο Νταλγκλίς ήταν ένας ξεχωριστός παίκτης, θα μπορούσε να είναι στους 5 καλύτερους παίκτες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ήταν ένας τρομερός ποδοσφαιριστής».

Μπορείτε να εξηγήσετε με ποιον τρόπο ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία τόσο στενή σχέση με το σκοράρισμα; Ειδικά όταν φοράει τη φανέλα της εθνικής Σκωτίας.

«Ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Στο κέντρο της άμυνας, σε κάθε θέση της μεσαίας γραμμής και σε οποιαδήποτε θέση επιθετικού, επειδή σκοράρει πολύ σημαντικά γκολ και είναι πάντα μία απειλή μέσα και γύρο από την αντίπαλη περιοχή. Ξέρει που θα πέσει η μπάλα και τι πρέπει να κάνει, είναι μεγάλος παίκτης για την Εθνική ομάδα».

brekentr.jpg

«λουξ free»: Προϊόν της χρονιάς για το 2023!

Είστε απογοητευμένος που δεν είχατε ποτέ την ευκαιρία να αγωνιστείτε για την εθνική Σκωτίας;

«Θα μου άρεσε πολύ να είχα παίξει για τη χώρα μου, αλλά δυστυχώς δεν παρουσιάστηκε ποτέ η ευκαιρία. Όταν έπαιξα στην Ελλάδα από το 1996 έως το 2001, κανένας δεν έβλεπε τις επιδόσεις μου, μόνο όταν επέστρεψα στη Χιμπέρνιαν της Σκωτίας το 2001, ο κόσμος κατάλαβε ότι ήμουν αξιοπρεπής παίκτης, αλλά στα 34 μου ήταν πολύ αργά. Σίγουρα καμία απογοήτευση, απλώς μερικές φορές αναρωτιέμαι, τι θα γινόταν αν»!

Έχετε αγωνιστεί σε σπουδαίες ομάδες στη καριέρα σας, αλλά στην Ελλάδα ο κόσμος σας αγάπησε πραγματικά. Τι αναμνήσεις σας έχει αφήσει το πέρασμα που κάνατε από την χώρα μας;

«Λάτρεψα απόλυτα τον χρόνο μου στην Ελλάδα και τα πάντα σχετικά με αυτήν, το ποδόσφαιρο, τους ανθρώπους, τη χώρα και τον πολιτισμό τους, είναι ένα καταπληκτικό μέρος, ίσως αν είχα υπογράψει στην ΑΕΚ τον Ιανουάριο του 2001, μπορεί να ήμουν ακόμα εκεί!

Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στο παρελθόν αυτού του φανταστικού τουρνουά, το 2004 στην Πορτογαλία που ήταν απολύτως εκπληκτικό για όλους στην Ελλάδα, το θυμάμαι ακόμα καλά και ελπίζω η Σκωτία να κάνει το ίδιο φέτος»!

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης