Euro 2024

Ο Νταμιάν Μπελόν στο BN Sports: «Στη διοργάνωση του EURO ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί - Θα ήθελα να προπονήσω μία ελληνική ομάδα!» (video)

Ο Νταμιάν Μπελόν στο BN Sports: «Στη διοργάνωση του EURO ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί - Θα ήθελα να προπονήσω μία ελληνική ομάδα!» (video)

Το αφιέρωμα για το EURO 2024 συνεχίζεται. Ο Νταμιάν Μπελόν αγωνίστηκε για τρία χρόνια στα ελληνικά γήπεδα, ενώ πλέον έχει «κρεμάσει» τα παπούτσια του και εργάζεται ως προπονητής. Ο Ελβετός μίλησε στο BN Sports για τις πιθανότητες της εθνικής του ομάδας να ξεχωρίσει στο επερχόμενο EURO, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γυρίσει στα μέρη μας, αυτήν την φορά για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία κάποιας ομάδας! 

Συνέντευξη στον Διονύση Καλαϊζή 

Μόλις μία ημέρα απέμεινε για την έναρξη του EURO 2024. Στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης βρίσκεται και η Ελβετία, που τα τελευταία χρόνια έχει σταθερή παρουσία στα μεγάλαρα ραντεβού των εθνικών ομάδων!

Στο πλαίσιο του αφιερώματος του BN Sports «εκλεκτός» για να μας μιλήσει για την Ελβετία είναι ο Νταμιάν Μπελόν, που έχει αγωνιστεί τρία χρόνια στα ελληνικά γήπεδα, φορώντας τις φανέλες τεσσάρων διαφορετικών ομάδων (Παναιτωλικός, Βέροια, Αιγινιακός, Παναργειακός)!

Powered by Λουξ: Η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία αναψυκτικών και χυμών

Λουξ_5.png

Ο Ελβετός πλέον - αν και μόλις 34 ετών - έχει «κρεμάσει» τα ποδοσφαρικά του παπούτσια και είναι προπονητής στο πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης και την ομάδα της Πατάνι.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής μας μίλησε για το πέρασμά του από τη χώρα μας, για τις πιθανότητες που έχει η εθνική Ελβετίας να πρωταγωνιστήσει, «έχρισε» τα δικά του φαβορί, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθεί στην Ελλάδα ως προπονητής.

«λουξ free»: Προϊόν της χρονιάς για το 2023!

Πιστεύετε ότι η εθνική ομάδα της Ελβετίας, μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω στο EURO 2024, παρόλο που βρίσκεται σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο; 

«Πιστεύω πως η Ελβετία έχει μία πολύ δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα. Μπορεί ο όμιλος να μην είναι εύκολος, αλλά πιστεύω έχουμε καλές πιθανότητες να προκριθούμε».

 EURO 2020 - Εθνική Ελβετίας: Μία «Βαβέλ» στους «8» - Αλβανοί, Νιγηριανοί,  Καμερουνέζοι, Σενεγαλέζοι στο ρόστερ!

Μπορείτε να ξεχωρίσετε την αγαπημένη σας εθνική Ελβετίας όλων των εποχών; 

«Τα τελευταία οκτώ χρόνια το επίπεδο της εθνικής μας ομάδας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Πολλοί μας παίκτες παίζουν στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Δύσκολο να διαλέξω μόνο μία!»

Αγαπημένη σας στιγμή, από τον καιρό που φοράγατε την φανέλα της εθνικής σας; 

«Πάντα το διασκέδαζα όταν αγωνιζόμουν για την Ελβετία. Είναι ωραίο να εκπροσωπείς τη χώρα σου σε οποιοδήποτε επίπεδο. Έχω πολλές αξέχαστες στιγμές!» 

 

Ξεχωρίζετε κάποια στιγμή από το πέρασμά σας στην Ελλάδα; 

«Το χρονικό διάστημα που βρέθηκα στην Ελλάδα ήταν πολύ όμορφο, ιδιαίτερα το πέρασμά μου από τον Παναιτωλικό. Η χρονιά που πήραμε τον προβιβασμό στην Super League είναι ίσως η αγαπημένη μου στιγμή!»  

 bellon2.jpg

Υπάρχει κάποια ομάδα, που να έχει περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει τη διοργάνωση του EURO; 

«Πιστεύω η Γαλλία, η Ισπανία και η Ολλανδία έχουν πολλές πιθανότητες να κατακτήσουν τη διοργάνωση. Αλλά το EURO είναι απρόβλεπτο και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί!»  

Θα θέλατε να βρεθείτε στη χώρα μας ως προπονητής; 

«Ναι, θα μου άρεσε να προπονήσω κάποια ελληνική ομάδα στο μέλλον. Προς το παρόν, ακόμα βρίσκομαι στην αρχή της νέας καριέρας μου και αποκτώ εμπειρίες».  

nn.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης