Euro 2024

Ο Μίρνες Σίσιτς στο BN Sports: «Είναι εκπληκτικό που η Σλοβενία βρίσκεται στο EURO, ξεχωρίζω τη θητεία μου στον Ολυμπιακό!» (video)

Ο Μίρνες Σίσιτς στο BN Sports: «Είναι εκπληκτικό που η Σλοβενία βρίσκεται στο EURO, ξεχωρίζω τη θητεία μου στον Ολυμπιακό!» (video)

Ο Σλοβένος ρέκορντμαν της Super League, Μίρνες Σίσιτς, μίλησε για τον ενθουσιασμό που επικρατεί στη Σλοβενία ενόψει EURO, έδωσε τις προβλέψεις του και μοιράστηκε τις σημαντικότερες εμπειρίες από τη μακρόχρονη παρουσία του στην Ελλάδα.

Συνέντευξη στον Αντρέα Φούντα

Ο Μίρνες Σίσιτς, θα μπορούσαμε να πούμε πως έκανε την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του. Και πώς να γίνει διαφορετικά, όταν πέρασε 11 χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας (2003-2014) στη χώρα μας, με ένα μόνο μικρό διάλειμμα το 2009, όταν και βρέθηκε για λίγο στον Ερυθρό Αστέρα.

Εν τω μεταξύ, ο Ερυθρός Αστέρας αποτελεί μόλις μία εκ των δύο ομάδων στις οποίες έχει αγωνιστεί εκτός Ελλάδας. Η πρώτη ήταν η σλοβένικη Ρουντάρ Βελένιε, από την οποία ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία.

Σε όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα μας, ο Σίσιτς κατάφερε να δημιουργήσει ρεκόρ… απλησίαστα για οποιονδήποτε συμπατριώτη του. Συγκεκριμένα, είναι μακράν πρώτος σε συμμετοχές (119), δεύτερος σε γκολ (15, όσα και ο Σπόραρ, λιγότερα μόνο από τα 18 του Κούρτιτς) και πρώτος σε ασίστ (12).

Ιδιαίτερα αγαπητός σε όσες ομάδες αγωνίστηκε, με μια μεγάλη μεταγραφή στον Ολυμπιακό το 2008, που του άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις. Ως το τέλος της καριέρας του, δε σταμάτησε να έχει αξιόλογη παρουσία, αφήνοντας τις θετικότερες των εντυπώσεων στους φίλους του ΟΦΗ και του Παναιτωλικού.

Επιπλέον, είχε την ευκαιρία να φορέσει και τη φανέλα της Εθνικής του Ομάδας, με 15 συμμετοχές και 2 γκολ.

Μας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Εθνική Σλοβενίας, και για αρκετές ακόμα ομάδες του EURO 2024, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις δικές του εμπειρίες



Ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί στη Σλοβενία ενόψει EURO, καθώς και η σχέση του κόσμου με την ομάδα και οι προσδοκίες που υπάρχουν;

«Η σχέση του κόσμου με την ομάδα είναι πάρα πολύ καλή. Είμαστε μια πολύ μικρή χώρα, οι μισοί άνθρωποι απ’ όσους ζουν στην Αθήνα! Άρα και το ότι πήγαμε στο EURO, αν ρίξουμε μια ματιά στις ομάδες που δεν έχουν πάει, είναι καταπληκτικό. Δεν πιστεύω, όμως, πως μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι παραπάνω, σε ένα μεγάλο ‘μπαμ’.Ό,τι και να γίνει στο EURO, εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που έχουμε κάνει. Αξίζουμε πολύ να είμαστε εκεί, όπως και όλες οι ομάδες που το κατάφεραν».

Powered by Λουξ: Η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία αναψυκτικών και χυμών 

lux.png

Ποια είναι η εκτίμησή σας για τον πολύ δύσκολο όμιλο της Σλοβενίας και τις ομάδες του;

«Το πρώτο παιχνίδι με τη Δανία είναι πάρα πολύ δύσκολο, και μας δημιουργούν πάντα πολλά προβλήματα. Γενικότερα με τις σκανδιναβικές χώρες, έχω την εντύπωση πως όλοι οι Βαλκάνιοι δεν τα πάμε καλά, πλην ίσως των Κροατών.Με τους Σέρβους παίζουμε συχνά εντυπωσιακά ματς με πολλά γκολ. Η Αγγλία, αν και την έχουμε κοντράρει στο παρελθόν, είναι πλέον πάρα πολύ δυνατή. Φόντεν, Κέιν, Μπέλιγχαμ, δεν έχεις ποιον να πρωτομαρκάρεις. Και πολλοί ακόμα βέβαια. Κάθε τους παίκτης μπορεί μόνος του να τελειώσει ένα ματς».

Πώς καταφέρνει μια τόσο μικρή χώρα, όπως αναφέρατε, να έχει διαχρονικά παίκτες που αγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο του ποδοσφαίρου;

«Πάντα είχαμε 1-2 μεγάλους παίκτες. Χαντάνοβιτς, Ζάχοβιτς παλιότερα, Όμπλακ τώρα και άλλους παίκτες που μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά. Ποτέ, βέβαια, δε βασιζόμασταν στο ατομικό ταλέντο. Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαμε καταφέρει κάτι σπουδαίο, και στην πορεία μας μέχρι εδώ ίσως να ήμασταν και λίγο τυχεροί. Έχουμε μια μικρή αλλά καλή ομάδα. Χωρίς έναν ή δύο από τους κορυφαίους παίκτες μας, όμως, θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα».

 Ποιες είναι οι δικές σας αναμνήσεις από την Εθνική; Υπάρχει κάποια παλιά ομάδα που ξεχωρίζετε;

«Μικρός έβλεπα τη Γιουγκοσλαβία, αν ήταν ακόμη έτσι τα πράγματα, δε θα υπήρχε άθλημα στο οποίο δε θα κυριαρχούσαμε! Θυμάμαι να βλέπω τη Γιουγκοσλαβία, μετά άρχισε ο πόλεμος και αυτή είναι μια άλλη, πονεμένη ιστορία»

Μέσα από μια τόσο μακρά πορεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ποια ομάδα και ποιες στιγμές έχουν μείνει πιο έντονα στη μνήμη σας;

«Πέρασα τόσα πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Δεν έπαιξα μόνο στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, γύρισα όλη τη χώρα. Σίγουρα ο Ολυμπιακός ξεχωρίζει. Ήταν άλλο το επίπεδο εκείνης της ομάδας. Τώρα μπορώ να πω ότι μου αρέσει περισσότερο το ελληνικό πρωτάθλημα, με τον έντονο ανταγωνισμό που υπάρχει σήμερα. Αυτό το ποδόσφαιρο μου αρέσει. Όταν ήμουν εγώ στον Ολυμπιακό, το πρωτάθλημα ήταν πολύ εύκολο για εμάς».
σισιτσ_οσφπ.jpg

«λουξ free»: Προϊόν της χρονιάς για το 2023
!


Ποια είναι η πρόβλεψή σας για τα φαβορί και τη νικήτρια ομάδα του EURO 2024;

«Πιστεύω ότι η Γερμανία θα είναι σίγουρα στον τελικό ή στους ‘4’. Δεύτερο φαβορί θα έβαζα τη Γαλλία, και για μένα ακολουθούν Αγγλία και Ιταλία, αλλά δεν πιστεύω ότι κάποια από τις δύο θα μπορέσει τελικά να το πάρει. Είμαι ανάμεσα σε Γερμανία και Γαλλία, ενώ, όπως πάντα, υπολογίζω και του Κροάτες για μια δυνατή πορεία, αν περάσουν τον πολύ δύσκολο όμιλό τους».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης