Euro 2024

Το φαβορί «λυγίζει» ξανά και η πορεία του… μέχρι τα ημιτελικά «πληρώνει» σε 4.25 απόδοση! 

Το φαβορί «λυγίζει» ξανά και η πορεία του… μέχρι τα ημιτελικά «πληρώνει» σε 4.25 απόδοση! 
Τα φαβορί απ’ ότι φαίνεται δεν αντέχουν την πίεση στα EURO, αφού τα τελευταία 20 χρόνια μόλις μία φορά έφτασαν στην κατάκτηση της διοργάνωσης! Έτσι και φέτος, αν ψάχνετε μακροχρόνιο στοίχημα, για το που μπορεί να φτάσει το φαβορί που «έχρισαν» οι στοιχηματικές εταιρίες, θα βρείτε την «απάντηση» εδώ!

Όλα είναι έτοιμα για την σέντρα του EURO 2024. Και οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν «χρίσει» τα δικά τους φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. 

Το φετινό ακούει στο όνομα Αγγλία, που θέλει να φτάσει στην πρώτη κατάκτησή της, κάτι που βρίσκουμε σε 4.25 απόδοση στο Pamestoixima.gr. Ωστόσο, αν θέλει να το καταφέρει πρέπει να «σπάσει» μία κατάρα, που τα τελευταία 20 χρόνια έχει «πληγώσει» τρεις φορές την Γαλλία και μία την Γερμανία!

Συγκεκριμένα, στις τελευταίες πέντε διοργανώσεις του EURO, μόλις μία φορά η ομάδα που είχε την μικρότερη απόδοση έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου, αλλά ας δούμε πιο αναλυτικά τι έγινε όταν μία ομάδα είχε τον τίτλο του φαβορί, από τις στοιχηματικές εταιρίες. 

Η εθνική ομάδα της Γαλλίας είναι η ομάδα που την έχει «πατήσει» τις πιο πολλές φορές. Οι «τρικολόρ» στις διοργανώσεις του 2004, 2016 και 2020 είχαν τον πρώτο λόγο για να «στεφτούν» πρωταθλητές, σύμφωνα με τις αποδόσεις.  

Ωστόσο και στις τρεις διοργανώσεις αποκλείστηκαν από ομάδες «έκπληξη»! Φυσικά, το 2004 το ταξίδι της Γαλλίας σταμάτησε στα προημιτελικά και το «έπος» της μετέπειτα πρωταθλήτριας εθνικής Ελλάδος. Ενώ στο EURO 2020 η Ελβετία «σόκαρε» τον ποδοσφαιρικό πλανήτη και απέκλεισε στην φάση των «16» τους Γάλλους! 

Zagorakis_1.jpg

Μοναδική φορά που έφτασαν κοντά στην κατάκτηση ήταν το 2016, όπου ήταν και οικοδεσπότες, αλλά η παρέα της Πορτογαλίας και του Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψαν ιστορία κατακτώντας το πρώτο τους τρόπαιο!

Στον τελικό της διοργάνωσης το 2008 είχε βρεθεί το φαβορί Γερμανία απέναντι στην Ισπανία. Οι «φούριας ρόχας» διέψευσαν τα προγνωστικά και με ένα γκολ του Φερνάντο Τόρες έγιναν Πρωταθλητές Ευρώπης, μετά από 44 ολόκληρα χρόνια! 

SPAIN_2012.jpg

Στην διοργάνωση που δεν αναφερθήκαμε, δηλαδή αυτή του 2012 είναι και η μοναδική που το φαβορί επιβεβαίωσε τον τίτλο του και αποτέλεσε την εξαίρεση της τελευταίας 20ετίας! Οι Ισπανοί με κεκτημένη ταχύτητα από τις κατακτήσεις του EURO 2008 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010, κατέκτησαν και την τρίτη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση που πήραν μέρος, βάζοντας «στοπ» στην κατάρα των φαβορί!

Μπορεί η Αγγλία να καταφέρει κάτι ανάλογο, στην φετινή διοργάνωση; Αν λάβουμε υπόψιν μας την προϊστορία τα «τρία λιοντάρια» δεν έχουν την τύχη με το μέρος τους. 

Στον όμιλό τους δύσκολα θα χάσουν την πρώτη θέση, αλλά πολύ πιθανό να διασταυρωθούν με μία εκ των Ισπανία ή Ιταλία αργότερα στην διοργάνωση, ενώ στα ημιτελικά - κατά πάσα πιθανότητα - θα περιμένει η Γαλλία

Η απόδοση της Αγγλίας να αποκλειστεί στα ημιτελικά; Στο 4.25 στο Pamestoixima.gr

Είναι η προϊστορία και το δύσκολο μονοπάτι μέχρι τα ημιτελικά αρκετά, για να πάρουμε το ρίσκο και να «ποντάρουμε» κόντρα στο φαβορί;

Η λίστα των φαβορί ανά EURO και οι Εθνικές που το κατέκτησαν, από το 2004 και μετά:  

2004 - Φαβορί: Γαλλία, Πρωταθλήτρια: Ελλάδα 

2008 - Φαβορί: Γερμανία, Πρωταθλήτρια: Ισπανία 

2012 - Φαβορί: Ισπανία, Πρωταθλήτρια: Ισπανία 

2016 - Φαβορί: Γαλλία, Πρωταθλήτρια: Πορτογαλία

2020 - Φαβορί: Γαλλία, Πρωταθλήτρια: Ιταλία 

 

Διονύσης Καλαϊζής 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης