Euro 2024

Σάουθγκεϊτ: «Προφανώς και είναι απογοήτευση, αλλά πρέπει να παραμεινω ήρεμος»

Σάουθγκεϊτ: «Προφανώς και είναι απογοήτευση, αλλά πρέπει να παραμεινω ήρεμος»

Εμφανώς προβληματισμένος ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στην αυλαία της προετοιμασίας για το EURO μετά από μια ήττα, η οποία δεν δημιουργεί… φιλικές αξιολογήσεις.  

Η Αγγλία ηττάται φιλικά… για την ώρα και ο Βρετανός εκλέκτορας καλείται να διαχειριστεί τον υπαρκτό και ήδη διευρυμένο προβληματισμό, ώστε η συνέπεια στα μεγάλα ραντεβού να μην καταστεί, αργά ή γρήγορα, σε μία ακόμη εθνική αποτυχία. Την 1η επίσημη μέρα του καλοκαιριού το ιστορικό Γουέμπλεϊ και οι τυχεροί θεατές του έγιναν μάρτυρες μιας (ακόμη) βραδιάς ευρωπαϊκής δόξας, αφού η Ρεάλ Μαδρίτης… αποφάσισε να σκοράρει δις στο δεύτερο μέρος του τελικού του Champions League και να βαρύνει κι άλλο την ήδη ασήκωτη κληρονομιά της.   

Έξι μέρες αργότερα, διά ζώσης ή μη, το άλλο άκρο των συναισθημάτων ένιωσαν οι Άγγλοι φίλαθλοι και παίκτες στο ίδιο γήπεδο, ύστερα από την ήττα της εθνικής τους από την Ισλανδία στον αποχαιρετιστήριο αγώνα προ της αναχώρησης για την Γερμανία. Ο Ντάγκουρ Τορνέισον σκοράρει στο 12΄ και το τέλος της βραδιάς βρίσκει άπαντες να αναρωτιούνται για την ετοιμότητα τους και ίσως, χειρότερα ακόμη, για τον στόχο τους στο τουρνουά. Η εμφάνιση δεν αφήνει περιθώρια διπλωματικής τοποθέτησης στην συνέντευξη Τύπου, αφού ο Άγγλος προπονητής παραδέχθηκε την απογοήτευσή του, μίλησε ευθέως για τις αμφιβολίες του περί φυσικής κατάστασης και κινήτρου, με τις πλέον «αισιόδοξες» δηλώσεις του να είναι η παραδοχή γνώσης των σημείων όπου θα δοθεί έμφαση για βελτίωση. Ή μήπως και για ανάκαμψη;

«Το να ηττηθείς με 1 - 0 στο γήπεδό σου λίγο πριν το EURO δεν είναι ιδανικό».

Τάδε έφη, Ντέκλαν Ράις στην κάμερα του Channel 4, κινούμενος – πώς αλλιώς – στο ίδιο μήκος κύματος. Η καταλεικτική του θέση περί αναγκαίας διαχείρισης της κατάστασης σε μαθητεία, αναμφίβολα σωστή. Στο χορτάρι της Γερμανίας θα φανεί η ικανότητα όλων στην ομαδική τους στόχευση και πίστη.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης