Euro 2024

Ο Μάρκο Μαρκόφσκι στο BN Sports: «Στη Σερβία έχουμε μεγάλη ‘δίψα’, ίσως ήρθε η ώρα μας για μια μεγάλη πορεία!» (video)

Ο Μάρκο Μαρκόφσκι στο BN Sports: «Στη Σερβία έχουμε μεγάλη ‘δίψα’, ίσως ήρθε η ώρα μας για μια μεγάλη πορεία!» (video)

Ένας άνθρωπος που έκανε την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του, με μια πολύχρονη και ιδιαίτερα αξιόλογη πορεία στα γήπεδά της, ο Μάρκο Μαρκόφσκι, μας έβαλε σε... κλίμα EURO, μιλώντας για την Εθνική Σερβίας και την αδημονία που επικρατεί στη χώρα του και δίνοντας τις προβλέψεις του!

Συνέντευξη στον Αντρέα Φούντα

Ο Μάρκο Μαρκόφσκι σίγουρα δεν περίμενε, όταν το 2008 ερχόταν στην Ελλάδα για λογαριασμό της Καλλιθέας, πως θα περάσει από οκτώ ελληνικές ομάδες, για περισσότερα από 10 χρόνια συνολικά, και πως θα γινόταν ο 5ος Σέρβος σκόρερ (38 γκολ, μαζί με τον Λιούμπισα Μιλόγιεβιτς), και 3ος σε συμμετοχές (178, όσες και οι Ίλια Ίβιτς και Μίλογιε Κλάλιεβιτς), στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Πλέον εργάζεται στον Παναιτωλικό ως team manager, σε μια συνεργασία που κυλάει πολύ ομαλά και ευχάριστα για τον ίδιο.

Ο Μάρκο Μαρκόφσκι μίλησε στο BN Sports και μοιράστηκε τα συναισθήματα του ίδιου και των συμπατριωτών του ενόψει της προσπάθειας της Εθνικής τους στο EURO, για τις ομάδες που ξεχωρίζει στη διοργάνωση, και για τις στιγμές που ξεχωρίζει από την δική του πορεία, μεταξύ των οποίων κι ένα γκολ στον Μάνουελ Νόιερ!

Powered by Λουξ: Η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία αναψυκτικών και χυμών

loux_1.png


«λουξ free»: Προϊόν της χρονιάς για το 2023!

Πώς αισθάνεστε για την πρώτη παρουσία της Σερβίας σε τελική φάση Euro (μετά το 2000, όπου είχε κοινή ομάδα με το Μαυροβούνιο);


«’Ημουν 14 ετών όταν είχαμε ξαναπάει στο Euro (μαζί με το Μαυροβούνιο). Τις τελευταίες φορές χάναμε την πρόκριση με απίθανους τρόπους! Επιτέλους όμως το κατορθώσαμε. Στη Σερβία είμαστε λαούς του αθλητισμού, και αυτό που μας μένει είναι να κάνει μια σπουδαία πορεία η Εθνική του ποδοσφαίρου, κάτι που δεν έχει γίνει, παρ’ ότι έχουμε καλούς παίκτες. Δεν έχουμε, για παράδειγμα, να ζηλέψουμε κάτι από τους Κροάτες, οι οποίοι, όμως, έχουν καταφέρει τόσο πολλά. Υπάρχει μεγάλη δίψα για μας, αλλά ο κόσμος και η ομάδα της Σερβίας έχουν απογοητευτεί πολλές φορές, γιατί κάθε φορά, περιμένουμε πολλά πράγματα. Ίσως είναι η στιγμή μας να κάνουμε κάτι μεγάλο».

Πώς αξιολογείτε τον όμιλο με Αγγλία, Δανία και Σλοβενία;

«Είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος. Το ποδόσφαιρο αλλάζει και πλέον δεν υπάρχουν αδύναμοι κρίκοι. Μου αρέσει που παίζουμε το πρώτο ματς με την Αγγλία, γιατί είναι ισχυρός αντίπαλος και θα δούμε μεγάλο παιχνίδι. Και με τη Βραζιλία στο Μουντιάλ δεν τα είχαμε πάει τόσο άσχημα».

Σας προκάλεσε έκπληξη η επιλογή των δύο μεγάλων αστέρων της ομάδας, Μίτροβιτς και Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, να αφήσουν το κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαικού ποδοσφαίρου για τη Σαουδική Αραβία;

«Μου έκανε και εντύπωση που αυτοί οι παίκτες πήγαν στη Σαουδική Αραβία. Βέβαια, και σε αυτό το πρωτάθλημα το επίπεδο έχει ανέβει, και τα πηγαίνουν πάρα πολύ καλά. Εγώ πάντα ήθελα να δω τον Μίτροβιτς σε μια μεγάλη ομάδα της Αγγλίας, είναι πραγματικά killer, ένας φορ που κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει. Ποντάρουμε πολλά σε αυτόν, και του έχω αδυναμία, λόγω του ότι ήμουν κι εγώ επιθετικός».

Ποιες είναι οι ομάδες που ξεχωρίζετε από το Euro;

«Υπάρχουν ομάδες που ξεχωρίζουν. Ξέρουμε πως η Γαλλία θα είναι πολύ δυνατή, το ίδιο και η Αγγλία και η Ισπανία. Υπάρχουν ακόμη ομάδες, όπως η Ελβετία, την οποία πολλές φορές υποτιμούν, αλλά δυσκολεύει τους πάντες. Ενδιαφέρον έχουν και η Κροατία με την Ιταλία, που βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με τους Ισπανούς».

Ποιες είναι οι αναμνήσεις που κρατάτε πιο έντονα από την καριέρα σας, αλλά και από τη μακρόχρονη θητεία σας στην Ελλάδα;

«Στην αρχή είχα πολλά όνειρα, και ξεκίνησα ιδανικά την καριέρα μου από τη Ζέμουν, με την οποία έβαλα στο ντεμπούτο μου το πρώτο γκολ, και δε θα το ξεχάσω ποτέ. Μια άλλη πολύ ωραία ανάμνηση από εκείνα τα χρόνια, είναι το Euro U19 με την Εθνική Σερβίας. Είχαμε πολύ ωραία παρέα, στο πρώτο παιχνίδι, μάλιστα, είχα σκοράρει απέναντι στους Γερμανούς με τερματοφύλακα τον Νόιερ! Στην Ελλάδα, πραγματικά με κάνει υπερήφανο που έμεινα τόσα χρόνια, περνώντας από τόσες ομάδες. Σημαντική στογμή ήταν η μεταγραφή μου από την Ξάνθη στη Σέριφ Τιρασπόλ, όπου πήγα πολύ καλά. Όλη η εκτίμηση που έχω εισπράξει στην Ελλάδα, μέχρι και σήμερα, με χαροποιεί ιδαίτερα».




www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης