Euro 2024

Πορτογαλία – Φινλανδία 4-2: Πήγε να… ιδρώσει στο τέλος, αλλά είχε Φερνάντες για να «καθαρίσει»! (video)

Πορτογαλία – Φινλανδία 4-2: Πήγε να… ιδρώσει στο τέλος, αλλά είχε Φερνάντες για να «καθαρίσει»! (video)

Η Πορτογαλία είχε τον απόλυτο έλεγχο στη φιλική αναμέτρηση απέναντι στη Φινλανδία, όμως στο φινάλε οι Σκανδιναβοί έβγαλαν αντίδραση και έφτασαν κοντά σε μία ανατροπή από το… πουθενά. Ο Φερνάντες όμως δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο να συμβεί (04/06, 4-2).

Γκολ και θέαμα είχε η φιλική «μάχη» της Πορτογαλίας, με τη Φινλανδία. Η ομάδα του Μαρτίνες πήρε με αρκετή άνεση προβάδισμα τριών γκολ, όμως οι Σκανδιναβοί με περίσσιο θάρρος μείωσαν επικίνδυνα και μπήκαν ξανά στο παιχνίδι. Όμως στο τέλος δεν ο Φερνάντες είχε τον τελευταίο λόγο (04/06, 4-2).

Ο Βιτίνια με μία έξοχη εκτέλεση κόρνερ βρήκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή τον Ντίαζ και αυτός με κεφαλιά έγραψε εύκολα το 1-0, στο 17ο λεπτό.

Οι Πορτογάλοι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου κέρδισαν πέναλτι, με τον Ζότα να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ δεν αστόχησε και πέτυχε το 2-0.

Κονσεϊσάο και Φερνάντες συνεργάστηκαν υποδειγματικά στο 55ο λεπτό, με τον τελευταίο να «πληγώνει» την αντίπαλη εστία για τρίτη διαδοχική φορά στο ματς.

Οι Φινλανδοί έβγαλαν αντίδραση και με δύο προσωπικά τέρματα του Πούκι (73’ και 77’) κατάφεραν να μειώσουν σε 3-2 και μπήκαν ξανά με αξιώσεις στην αναμέτρηση.

Όμως ο Φερνάντες με το δεύτερο γκολ του στην αναμέτρηση στο 84ο λεπτό τελείωσε ολοκληρωτικά την υπόθεση νίκη για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Πορτογαλία (Ρ. Μαρτίνες):
Σα, Κανσέλο, Σίλβα, Ντίας, Μέντες, Νέβες, Παλίνια, Βιτίνια, Κονσεϊσάο, Ζότα, Λεάο

Φινλανδία (Μ. Κανέρβα): Χραντέτσκι, Άλχο, Ιβάνοβ, Γιένσεν, Νίσκανεν, Νισίγιά, Πελτόλα, Σουχόνεν, Ταλβιτί, Κάλμαν, Άντμαν

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης