Την αρχή έκανε πριν λίγες εβδομάδες ο Γιόγκι Φέρελ, τη συνέχεια την δίνει ο Τζεχάιβ Φλόιντ. Οι καλοκαιρινές αστοχίες στους ξένους παίκτες δεν είναι δα κάτι περίεργο για όλες τις ομάδες αλλά στο επίπεδο της Ευρωλίγκα τα λάθη… πληρώνονται.
Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης
Δύο ακόμη ξένοι παίκτες έβαλαν πριν καν γυρίσει ο χρόνος το όνομά τους στη μακρά λίστα των παικτών του Παναθηναϊκού που αποχώρησαν/διώχθηκαν πριν το τέλος μιας σεζόν. Μία λίστα που αριθμεί πλέον 25 παίκτες οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είχαν δεύτερη ευκαιρία. Κόπηκαν και δεν ξαναγύρισαν.
Μπορεί το καλοκαίρι σε διαδικτυακή συνέντευξή του ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Πρίφτης να έκανε λόγο για «ρόστερ 9 ξένων» αλλά αυτή τη στιγμή η ομάδα του αριθμεί έξι δίχως να υπάρχει προοπτική προσθήκης στο άμεσο μέλλον. Ο Φέρελ που ήρθε με την ελπίδα να καλύψει το περιβόητο «κενό στον άσο» πέρασε και δεν ακούμπησε, ενώ ο Φλόιντ που το καλοκαίρι υποσχόταν καρφώματα και τάπες, είχε ομοίως μηδαμινή παρουσία και προσφορά χάνοντας μάλιστα γρήγορα την αρχική θέση που είχε στο εγχώριο ρόστερ των έξι ξένων.
Όπως βλέπετε και στον σχετικό πίνακα ο Παναθηναϊκός κάθε μία από τις 10 προηγούμενες σεζόν έκανε τουλάχιστον δύο αλλαγές στους ξένους πριν την ολοκλήρωσή της σεζόν με τους παίκτες που αναφέρονται στον πίνακα να μην εμφανίστηκαν στα πλέι-οφ. Οι περισσότεροι «κόπηκαν» λόγω μικρής προσφοράς και κάποιοι επειδή «περίσσευαν» όντας υπεράριθμοι για την 6άδα των ξένων στην Α1.
Τους περισσότερους ξένους, πέντε τον αριθμό άλλαξαν οι πράσινοι την πρώτη μ.Ο. (μετά Ομπράντοβιτς) εποχή, το 2012-13 με πέντε «διωγμένους» ενώ πέρυσι για δεύτερη φορά στη δεκαετία ξεπέρασαν τους δύο οι «κομμένοι».
Για να κάνετε μία σύγκριση του αριθμού των ξένων που χρησιμοποίησε έως σήμερα ο Παναθηναϊκός τη δεκαετία που αναφέρουμε, υπολογίστε, ότι από το 1999 έως το 2012, δηλαδή για 13 σεζόν ο Παναθηναϊκός χρησιμοποίησε συνολικά 44 ξένους, δηλαδή 3,3 ανά σεζόν ενώ από το 2012 και μετά ανέρχονται σε 63, δηλαδή 6,3 ανά σεζόν, σχεδόν διπλάσιοι από τα προηγούμενα 13 χρόνια!
www.bnsports.gr