Box to Box

Έγινε viral όταν παραιτήθηκε, έκανε κάτι απίθανο, αλλά ασχολούμαστε με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και με το αν προκάλεσε ο Λουτσέσκου!

Έγινε viral όταν παραιτήθηκε, έκανε κάτι απίθανο, αλλά ασχολούμαστε με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και με το αν προκάλεσε ο Λουτσέσκου!

Ένα αποτέλεσμα. Δύο αποτελέσματα. Τρία, τέσσερα, πέντε. Χαμένα πέναλτι, χαμένοι βαθμοί, ένα τετ-α-τετ, ένα γλίστρημα, ένα γκολ που θα μπορούσε να αποφύγει. Και μία παραίτηση. Και μία άρνηση, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτή είναι η σεζόν του Νίκου Παπαδόπουλου στον Λεβαδειακό. Σαν από «ταινία». Σαν από «παραμύθι». Με αίσιο τέλος. Διότι του άξιζε ό,τι συνέβη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και ίσως να… αδικείται κιόλας. Ας συνεχίσουμε να μιλάμε τώρα για οτιδήποτε έξω αγωνιστικό στο ΑΕΚΠΑΟΚ, τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τις δηλώσεις κάθε ομάδας.

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Τελειώνει με «10» ποδοσφαιριστές απέναντι στον Πανσερραϊκό και βρίσκεται με 2-0 πίσω στο σκορ. Ισοφαρίζει. Δεν ασχολούμαστε μαζί του.

Υποδέχεται τον ΟΦΗ, είναι καλύτερος για 95 λεπτά. Γίνεται το 1-1 στην τελευταία φάση από τον Λαμπρόπουλο. Εκθειάζουμε τους Κρητικούς, δεν γράφουμε… λέξη για τον Λεβαδειακό του Νίκου Παπαδόπουλου.

Προηγείται και είναι εξαιρετικός απέναντι στον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδος. Οι Περιστεριώτες βάζουν βασικούς στο δεύτερο ημίχρονο και κερδίζουν με ανατροπή. Ασχολούμαστε αποκλειστικά με το «κοουτσάρισμα» του Πάμπλο Γκαρσία. Ξεχνάμε το πρώτο μέρος, το διαγράφουμε. Μας απασχολεί αποκλειστικά το αποτέλεσμα.

Τελευταία αγωνιστική υποχρέωση του Σεπτεμβρίου. Συναντά τον Asteras AKTOR, στο πρώτο παιχνίδι του Κλοντ Μακελελέ στην Τρίπολη και στο δεύτερο συνολικά στην Ελλάδα. Μένει το 1-1. Δεν κερδίζει, επειδή ο Γιάννης Γιαννιώτας αστοχεί σε πέναλτι. «Αδιαφορούμε» για τον Λεβαδειακό. Είναι απλώς… αρνητικό αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους.

Έρχεται το Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ. Μέχρι το 70’, το ματς είναι στο 0-0. Πέναλτι για τους «Βοιωτούς». Αστοχούν ξανά, πέφτει καλά ο Κοτάρσκι. Το ματς λήγει 2-0 υπέρ της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου. Μένει στους τέσσερις βαθμούς ο γηπεδούχος. Είναι τελευταίος. Τα αποτελέσματα δεν του πηγαίνουν. Αλλά ας μιλήσουμε για τον ΠΑΟΚ, που επικράτησε δίχως να εντυπωσιάσει, που ήταν «κυνικός», που πήρε αυτό που ήθελε, εν μέσω Ευρώπης και κούρασης.

Λίγα λεπτά μετά, ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο πρώην προπονητής της Εθνικής Κ21, υποβάλλει την παραίτησή του. Και γίνεται… viral! Η παραίτηση, η απόφαση, ο τρόπος που το είπε, το ότι θέλει να αποχωρήσει, αν αυτή είναι η λύση για να σωθεί ο Λεβαδειακός.

Όσο οξύμωρο και αν φαντάζει για τα ελληνικά δεδομένα, το αίτημά του απορρίπτεται. Μένει. Τον ξεχνάμε ξανά.

Και έρχεται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ως φυσικά το απόλυτο αουτσάιντερ. Και με πολύ κακή παράδοση κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς δεν είχε πάρει ισοπαλία στον 21ο αιώνα. Βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0 ο Λεβαδειακός. Ο Νίκος Παπαδόπουλος επιλέγει να «ακυρώσει» τον εαυτό του. Κάνει αλλαγές. Βγάζει δύο παίκτες στο 30’. Βάζει δύο άλλους. Ανάμεσά τους ο Ζίνι. Που γνωρίζει πως αμυντικά δεν θα είναι συνεπής. Που ξέρει πως το τρίτο γκολ, σε ένα τέτοιο γήπεδο, είναι πάντα πιο κοντά από το να μειώσει το «αουτσάιντερ».

Μειώνει. Ισοφαρίζει με τον Γιαννιώτα. Απειλεί για την ανατροπή. Θα την έκανε. Ένα… γλίστρημα μακριά ήταν. Το ματς ολοκληρώνεται. Ο Νίκος Παπαδόπουλος δικαιώνεται και ο Λεβαδειακός μαζί του, εξαιτίας της «τολμηρής» άρνησης που αναφέραμε.

Λίγες ώρες μετά, ολοκληρώνεται και η αγωνιστική. Τον ξεχνάμε ξανά. Ναι, αλήθεια. Πρώτο θέμα ο Ολυμπιακός και το 2-2 από 2-0, η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, οι απαντήσεις εκατέροθεν.

Σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στην Ελλάδα, αναλογικά με την εξέλιξή του ως στιγμής, αποφεύγουμε και πάλι να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο. Σύνηθες, ναι. Αλλά δεν αξίζει αυτό στον κορυφαίο προπονητή της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Νίκο Παπαδόπουλε, προκαταβολικά «συγγνώμη». Η σεζόν σου ως τώρα είναι από παραμύθι. Αλλά μάλλον, έχουμε σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθούμε…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0